Welcome to

Welcome to

Wednesday, August 11, 2010

Laggenomgång

Idag är det dags för en utlovad laggenomgång. Förutom att Fabianski gått ut och påpekat att han är bra nog för Premier League så händer det inte mycket. Kan Spurs please lägga ett bud på Fabiasnki så han får bevisa det.

Målvakter:
Almunia
Fabianski
Mannone
Chesney

Kommentar: Ingen av dem är bra nog för att spela i Arsenal. Tråkigt men sant. Den mest stabila just nu är nog tyvärr Almunia. Det skär i mitt hjärta att säga det men jag hoppas Almunia blir förste-keeper. Fabianski har bevisat gång på gång att han bara klantar till det. Chesney och Mannone är båda ganska bra målvakter men för oerfarna för att stå på stadig basis. Jag hoppas Almunia står och att Chesney bollas in för att se om han håller.

Betyg. Piss och katastrof

Backar:
Vermaelen
Djourou
Koscielny
Sagna
Eboue
Clichy
Gibbs
Traore

Kommentar: Mittförsvaret är inte bra nog. Så är det bara och det baseras på två saker. De är inte tillräckligt många och de består av två tredjedelar chansningar. För dåligt. Ytterbackarna dock har alla möjligheter att spela bra. Clchy har fått en rejäl konkurrens av Gibbs som jag nästan tycker är bättre. De vet att de måste prestera varje gång. Sagna är kalrt före Eboue hos Wenger som hellre använder Eboue som högerforward vilket jag tycker är synd även om han gjorde 2 baljor mot Legia. I vilket fall är 2 bra spelare på varje position inte mer än man kan kräva och det har vi bland ytterbackarna. Mittback kommer säkert men det är alldeles för sent och jag tror inte att det är en superstar.

Betyg: Bra med en äcklig eftersmak av katastrof

Mittfältare:
Nasri
Cesc
Diaby
Song
Wilshere
Rosicky
Ramsey
den*lson
Frimpong

Kommentar: Då vårt mittfält på ett vis är ihoplindat med våra anfallare så är det svårt att veta vilka av dessa som får spela anfallspositioner och vilka som betraktas som mittfältare. Men vi har en mycket god uppsättning mittfältare där jag hoppas man finner plats för Nasri. Han har varit så bra under försäsongen att vi inte har råd att bänka honom eller spela honom ur position. Mitt förslag är att låte Cesc spela mittfältare och Nasri offensiv mittfältare, Cesc styr spelet som en kung och Nasri skulle kunna avsluta minst lika bra som Cesc. En mycket bra lösning tycker jag. Diaby, Ramsey, Rosicky och Wilshere får slåss om att ersätta dess två alternativt spela ute på kanterna. Song är given som dogshit bakom de andra och Frimpong får provas in på den postionen. den*lson kan få bära vattnet om han lovar att inte komma i kontakt med flaskorna.

Betyg: Ett högklassigt mittfält med fullgoda ersättare. Troligtvis Arsenals starkaste lagdel.

Anfall:
Chamakh
Van Persie
Bendtner
Arshavin
Walcott
Vela

Kommentar: Förhoppningsvis kan man hitta en version där Chamakh och van Persie båda kan spela. RvP är given men Chamakh har visat att han är tillräckligt bra för att spela kontinuerligt. Walcott kan påverka en matchbild på egen hand. Bendtner är lite kantig men bevisat nyttig då han spelar trots hans gigantiska ego och ibland bedrövliga spel. Arshavin är vår lille joker till vänster som kan skap, dyka upp eller fösrvinna helt utan förkalring en hel match. Men han kommer säkert att vara mer produktiv i år. Vela får förhoppningsvis chansen att visa vad han kan. de få minuter han hittills har fått i Arsenal kan inte vara tillräckligt för att betrakta det som om han fått chansen.

Betyg: Klart godkänd.

Min ordinarieelva:

                   Almunia (tyvärr)
Sagna-Djorou-Vermealen-Gibbs
                   Song
             Fabregas-Nasri
       Rvp                    Arshavin
                Chamakh

Betyg: Ok. Bra men antagligen inte lika bra som ett lag som vinner ligan eller Champions League. Speciellt inte med tanke på vad som kommer in när dessa inte spelar.

Resultat: Premier League 4:e plats
              Champions League: Kvartsfinal

No comments:

Post a Comment