Welcome to

Welcome to

Friday, December 18, 2009

En släng åt Wenger + Cesc

God fredag.

Den mest akuta besvikelsen efter Burnley-matchen har lagt sig och man har börjat analysera läget. Vi är ju fortfarande med i titelracet och vi är absolut fortfarande med i racet om "icke-topp4" lag. det frustas i nacken på oss där uppe och alla matcher är oerhört viktiga.

Dagens blogg tänker jag ägna åt att fundera på Wengers filosofi med unga spelare och inköp av nya. I stort håller jag med honom att vi har en fantstisk filosofi. Vi köper in unga spelare, fostrar dem i vår udnerbara spelidé och låter dem blomma ut till storspelare. Riskerna med detta är dock att de inte alltid blommar ut till storspelare och det är där jag och Wenger skiljer oss åt. Man kan inte låta bli att köpa spelare med motiveringen att då får ju inte Ramsey spela, eller då skulle jag döda karriären för Vela. Arsenal FC är en storklubb i Europa. Klarar man inet som spelare av uppgiften att prestera i en storklubb i Europa så är det väl inte Wenger som dödar karriären. Man är inte bra nog bara. Kan vi inte skapa tillräckligt bra spelare på alla positioner måste vi ju köpa nya. Vi har mängder av eventuellt bra spelare i truppen.Dessa spelare tycker jag är Ramsey, Walcott, Vela, Denilson, Diaby, Eduardo, Djourou, Fabianski. Spelare som har potential men inte är färdiga. Dessa kan man spela ett par stycken av och låta dem känna på hetluften. Problemet med Arsenal nu är att de starka och färdiga startspelarna är skadade och då har vi bara unga potentiella spelare kvar. Och när vi tvingas spela 5-6 av dessa från start i viktiga matcher räcker vi inte till. Se som mot Burnley. Vi ställer upp med 11 spelare. Walcott är off, Ramsey har svårt mot bra lag, Diaby är inte tillräcklig utan Cesc vid sin sida, Eduardo fixar inte engelska försvar + att Silvestre och Almunia är rent dåliga fotbollsspelare. Då har vi alltså 3 startspelare med potential men som inte presterar + 1 inhoppar som misslyckas + 2 dåliga spelare. Det är halva laget som inte räcker till. Det är klart vi inte vinner matchen.

Wenger måste alltså enligt mig vara mer kritisk till vilka unga han väljer att prioritera. Vissa får acceptera som i alla andra storklubbar att om man är 20 och talangfull får man nog bara inhopp och sporadiska starter. För även om man får skador och det är otur går det inte att förlita sig på de unga, man behöver större bredd av kvalitet. Arsenal FC behöver fler färdiga spelare. Det är min åsikt. Och det skaffar man sig genom inköp. De felsta stora lag har 2 eller flera bra spelare även om det är på samma postion. Vi behöver bättre och färdiga fotbollsspelare. Vi är ett storlag och vi ska ha bra och färdiga fotbollsspelare.

Nu åter till verkligheten. Cesc skada verkar vara av ett ganska gott slag. Wenger pratar om 10 dagar max och bara ett par dagar som bäst. Det är väl ändå något vi får acceptera.

Vi får väl se hur Wenger tänker formera laget mot Hull.

Tony "the Cunt" Pulis och Carlo Anchelotti tycker Wenger ska sluta gnälla. Nu senast gnällde han om att Hull inte spelade i veckan och att det är till fördel för dem. Ja visst är det det. Men jag håller med de 2 andra asen. Sluta gnälla Wenger. Vi är en framgångsrik storklubb, Hull är ett litet äckligt pisslag (jag hatar Hull eftersom förra årets turbulens knappast gagnar Hulls ryckte hos mig). Alltså ska vi spela fler matcher, i fler tävlingar och vi ska ha bredd och bra lag nog för att klara av det. Så sluta klaga Wenger och uppfyll de krav en storlag har på sig. Bra spelare, bra bredd, stark trupp.

In Wenger I trust, men det är inte lika starkt nu som innan.

Gunners!!

//swearse

No comments:

Post a Comment