Welcome to

Welcome to

Thursday, December 3, 2009

Nu är det illa

3 raka förluster. Inget roligt alls. Nu är det inte så att 0-3 mot City i Carling Cup på något vis är någon katastrof. ett ungt Gunners ska inte slå ett fullblods-City. Det är helt ok. Det som dock var mycket oroväckande igår var 2 saker:
1. Vi skapade nog inte en enda målchans. För tredje matchen i rad är vår offensiv helt död.
2. Alla målen vi släppte in var på grund av misstag från ordinarie spelare. På första målet tappar Rosicky bollen och Tevez snurrar upp Eboue och Song, på andra målet springer Wright-Phillips ifrån Traore som nu måste räknas som ordinarie och på sita målet lurar Bellamy skjortan av Eboue och Song igen.

Pinkt 2 är mycket allvarligare än punkt 1. Att vi inte producerar framåt är ok i gårdagens match. Ramsey, Wilshere, Merida, Vela och Rosicky går inte upp mot Barry, Toure, Ireland, Lescott, Richards och Bridge. Så enkelt är det. Men punkt 2. Vi hade lika gärna kunnat släppa in alla dessa mål i ligan med bästa laget. Song var ingen imponerande syn som mittback. Då Senderos ska bort har vi bara en cover på mittbacken. Silvestre. Och det mina vännner är en mardröm som bara väntar på att slå in. Så nu är det för mig uppenbart. En mittback och en anfallare av klass i januari, utan det kan vi bara hoppas på 4:e-platsen.

Jag trodde faktiskt inför säsongen att Vela, Walcott och Eduardo var heta kandidater och gjorde vår anfallstrupp väldigt bred. Men nu när Van Persie och Bendtner är borta märker man att så inte är fallet.

Det ryktas ju hejvilt numer kring alla spelare som ska till Arsenal och så lär det göra tills något är klart. Dzeko är ett bra alternativ. Men jag tror inte vi har något för att spekulera. Det blir nog av det i sinom tid.

Nu måste Wenger samla ihop både sig själv och laget inför lördagens match. Annars är krisen förestående.

Gunners!!

//swearse

No comments:

Post a Comment