Welcome to

Welcome to

Monday, June 28, 2010

Det sprack England

Man kan väl kort och gott säga att det gick åt helvete för England. De är ute. De kan skylla på det bortdömda målet om de vil´l men sanningen är att de inte var alls bra i gruppspelet. Och de var odugliga mot Tyskland som vann rättvist. Bortdömt mål eller inte. Tyskarna som stöter på Argentina nu har en stor uppgift framför sig.

Med tanke på gårdagens två stora domarmissar, Lampards mål och Tevez tydliga offside mål kommer diskussionen att ta fart gällande fler domare eller teknik som hjälpmedel. Jag tycker inte att det är något snack. Tekniken kan avgöra om bollar är inne eller ute och tekniken kan avgöra om man är offside eller inte. Det tar inte bort dynamiken i matcher, det tar inte heller bort bedömningarna som hör till fotbollen. Det bara gör att man slipper bli trött på alla offsider som bedöms fel. Jag tycker bara det är löjligt att man inte löst detta tidigare. För Englands del är det nu jämt skägg då bollen 76 absolut aldrig var över linjen.

För Arsenals del innebär detta att exempelvis Joe Cole nu har spelat färdigt och vill ha ett slut på spekulationerna kring framtiden. Jag tror han hamnar i United eller Tottenham men han får gärna komma. Han säger att han vill spela mer centralt och frågan är om Arsenal verkligen är rätt lag då? Cole för Cesc, nej tack. Så om Cole kommer till Arsenal för at få spela mer centralt drar nog spekulationerna kring Cesc igång igen och då tror jag det ligger sanning i det.

För övrigt kan vi ju vara glada för att Englands gullungar Lampard, Gerrard och Rooney nu borde bli halshuggna. Men så blir det väl inte.

Jag ser personligen fram emot att se på Holland i eftermiddag. Jag gillar Holland. Vi borde köpa fler holländare. De är bra på många plan. Vi kan ju anta att transfermarknaden så småningom börjar dra igång nu när lag efter lag trillar ur turneringen. Kanske blir vi överraskade över hur många samtal Wenger haft trots att hans mobil är glömd i London. Time will tell.

Gunners!!

//swearse

1 comment:

  1. Att Tyskland slog England kan väl inte varit någon överraskning för någon. Englands lag bestod ju enbart av överbetalda idioter som i PL bara behöver huka sig lite så får de frispark. Tyskland däremot består av spelare som kämpar oavbutet på planen=) Måste säga att Schweinsteiger som komplement till Cesc på mitten är en våt dröm för undertecknad=).

    Håller med dig Swearse att holländare är riktigt heta och ofta allround..men känns det inte som de ofta är ganska skadedrabbade? Van der Vaart, Sneijder, van Persie, Robben t ex. Kanske bara jag som fått för mig att de är väldigt ofta skadade?

    /Dave

    ReplyDelete