Welcome to

Welcome to

Tuesday, June 8, 2010

Goda ord från Laporta

Det bästa hade ju varit om den "gode" Laporta höll käften men igår var det han sa åtminstone ganska vettigt. Han sa igår att Barcelona inte har lagt något nytt bud på Fabregas eftersom Arsenal svarat att han inte är till salu och att Barca inte har råd med något överpris. Huruvida det han säger är sant vet jag inte men det är ju i alla fall ett fall framåt i kategorin respektfulla uttalanden. Trevligt.

För övrigt har både Wenger och Gazidis hintat om transfers i sommar. Wenger säger:

Our financial situation has greatly improved. We are finally able to buy the players we think we need.

och Gazidis säger:

We have a team with an average age of 23 or 24. Does it need to be supplemented? Quite possibly

Vilket är ett väldigt klarspråk. Wenger säger rakt ut att vi nu har råda att köpa de spelare vi vill och han tillägger ordet äntligen för att påpeka att det inte varit hans beslut att hålla i pengarna. Nu är det ju då upp till bevis och vill man spekulera lite fritt så är vi på god väg. Om ryktet om Joe Cole är sant så skulle vi i så fall få in Joe Cole och Chamakh gratis + att vi har en stor kista pengar till nya spelare. Det skulle kunna innebära riktigt bra spelare. Skulle vi dessutom sälja Cesc, vilket vore en käftsmäll, så har vi en så pass stor kista att vi kan köpa mer eller mindre vem som helst. Och det kan ju vara trevligt. Att handla utan begränsningar är ett trevligt sätt att bränna pengar. Nu låter ju detta väldigt olikt Wenger och vi kan antagligen inte förvänta oss stordåd. Men kan vi behålla Cesc, värva ett par spelare + Cole och Chamakh så är det en sommar att minnas ändå.

Spänningen stiger och man har vissa förhoppningar om att affärer ska göras innan VM. Det hade varit skönt för spelarna, för managern och för oss supportrar. Men jag antar att ingen heller vill köpa Daniele Rossi för 40 miljoner pund och sen går killen och bryter benet i Sydafrika. Så vi får säkert lugna oss till Juli och Augusti i vanlig ordning. Risken är väl dock att Fabregas gärna vill ha nya namn ganska snabbt om hans "vilja" om flytt inte ska bli ohållbar. Men, jag poängterar att ingen har ännu hört Cesc säga att han vill lämna Arsenal i år.

Schwarzer-ryktet växer sig starkare och starkare för varje dag och det kan kanske bli så. Rutinerad och bra målvakt. Ingen storhit precis men Wenger hyser nog stort hopp för Szcezcney och kanske visst hopp för Fabianski. Därför väljer han kanske att plocka in en keeper som håller i ett eller två år för att sedan välja en av polackerna eller kanske Mannonen som smyger i vassen. Ny målvakt behöver vi i alla fall oavsätt.

Gunners!!

//swearse

No comments:

Post a Comment