Welcome to

Welcome to

Wednesday, June 9, 2010

Senderos till Fulham

Big Phil har nu defenitivt lämnat klubben. En tråkig historia där en populär Senderos tyvärr har visat sig vara lite för ojämn och osäker för att ta en mittbacksplats i Arsenal. Själv skulle jag välja Senderos före Silvestre alla dagar i veckan och det är lite synd att det blev som det blev. Senderos spelade ändå oss till Champions League-final men någonstans brast förtroendet och det har gjort att han aktivt sökt sig bort från klubben under två års tid.

Jag hoppas han finner sig till rätta i Fulham och att hans karriär tar fart igen. Han är en bra försvarare. Bra på huvudet och kompromisslös fysik men något seg och det har visat sig att spelare som Drogba och Rooney lekt med honom. Men å andra sidan har vi inte precis hindrat varken Rooney eller Drogba när Senderos varit petad så jag tycker det är synd.

LadyArse skrev ett intressant inlägg där hon kom fram till att vad vi än gör under sommaren så måste vi ha en målvakt och två backar. Och jag kan inte mer än hålla med. Tyvärr verkar det som om Campbell och Celtic går väldigt bra ihop och även om det är synd så har man förståelse för att han inte vill träna 2 gånger om dagen sina 2 sista aktiva år för att sitta på bänken och vänta på skador. I Celtic får han spela fotboll och Campbell ska ha heder för det är det han vill och inte bryr sig om pengarna. Han har väl så han klarar sig kanske. I alla fall står vi just nu med Vermaelen och Djorou som enda mittbackar i klubben. Gallas måste gå och Silvestre får inte stanna. Campbell lämnar och Senderos lämnar. Alltså måste vi ha 2 mittbackar. Solklart. Börja handla käre Wenger. Även om Wenger har höga tankar om Djorou så är han oprövad i stora sammanhang och vi behöver åtminstone 1 mittback som är klar för att starta och 1 som är tillräckligt bra för att spela. Sen kan han täcka upp med Bartley, Nordveit eller nån annan yngling. Men vi måste starta säsongen med 3 bra mittbackar och 1 helt ok, annars betraktar jag oss som underbemannade.

Det var allt för idag.

Gunners!!

//swearse

No comments:

Post a Comment