Welcome to

Welcome to

Saturday, February 27, 2010

Inför Stoke

Jaha. Då åker vi till Britannia Stadium igen. Minnena därifrån har ju inte varit så postiva den senaste tiden. Mest på grund av Rory Delaps inkast som vi är helt oförmögna att försvara oss mot. Standardmatchbilden är ju att vi släpper in en nick på inkast inom 20 minuter och sedan jagar hela matchen för att komma ikapp. Vi får verkligen hoppas att det ser annorlunda ut idag.

Jag var själv helt övertygad om att matchen spelades klockan 16 idag och upptäckte inte förrän först igår att den faktiskt inte spelas förrän 1830. Synd med tanke på att jag informerade resten av familjen att fotbollen var klockan 16. Nu måste jag omförhandla. Tur att Fru swearse är så förstående.

Tillbaka till matchen då. Hur ska vi då lyckas att besegra detta monster vid namn Stoke. Ja du. Det är inte lätt. Det är svårt att försvara sig mot inkasten. Det är deras specialitet, de övar antagligen väldigt mycket på det. Och hur vi än spelar så är vi inte starka i huvudspelet och kan antagligen straffas där hur vi än gör, så vad är lösningen. Ja, fotboll går ju ut på att göra fler mål än motståndarna. Lyckas de nicka in ett får vi göra 2 och så vidare. Nyckeln till vinst är alltså en vass offensiv. Tyvärr har vi ju en del offensiva skador. Diaby, Van Persie och Arshavin framförallt. Men med tanke på att Stoke spelade i veckan och vi har vilat borde de hela spelarna vara tillräckligt pigga för att köra runt i Stokes försvar. Jag vill återigen se en ur-form-Walcott-men-springer-ändå på plan. Bara löpningarna ger oss alternativ. Bendtner är självskriven (trodde man aldrig att man skulle skriva) och till vänster borde Rosicky eller Nasri spela.

Som vanligt skulle jag helst se Den*lson i gips på bänken i Portsmouth hellre än på plan i Arsenal så därför är mittfältet självskrivet också. Sen får vi väl hoppas att Wenger vågar köra vidare på Eboue och att Campbell spelar istället för Silvestre. Vilket ger oss detta lag:

                     Almunia
Eboue-Campbell-Vermaelen-Clichy
                      Song
             Fabregas-Ramsey
   Walcott                    Nasri
                   Bendtner

Ett ok lag som borde kunna slå ett Stoke trots den stora utmaningen i detta.

Gunners!!

//swearse

No comments:

Post a Comment