Welcome to

Welcome to

Thursday, February 18, 2010

Polackjävel, svenskjävel, portugrisjävel

Exakt i den ordningen kommer mina åsikter.

Polackjävel
Jag vet inte vem man ska skylla på egentligen. Man kan göra det enkelt för sig och skälla ut Fabianski för ett bedrövligt ingripande under hela matchen. Ett enda stort bevis för att han inte håller någon högre klass överhuvudtaget. Bara pinsamt. I andra skedet kan man fundera på om det inte är Wengers fel. Under en säsong möter vi ungefär 30 olika klubbar i ligan och cuper. Jag kan med säkerhet säga att alla lag vi har mött har bättre målvakter än vi har. Ska det verkligen vara så i Arsenal Football Club? Och det är ändå upp till Wenger och vad han väljer att satsa på. Nu är Champions League i stor fara eftersom vi inte har någon målvakt med kvalitet i klubben. "It hard to swollow a defeat like this". Wengers ord från presskonferensen. Det är svårt att svälja att vi inte har en målvakt i en av Europas största klubbar Wenger. Det är "hard to swollow"
Man kan ju också lägga lite skuld på Campbell vid andra målet men man ser förvirringen i hans ögon innan han petar till bollen. Det är upp till Fabianski att tala om för Campbell om han ska passa eller låta bollen vara. Inget händer så man blir ställd och det blir fel.

Svenskjävel
Det finns naturligtvis en bedömningsfråga i huruvida Hansson kallar till sig Fabianski och bollen för att ta den ifrån honom och ge den till Portospelaren. Kallar han till sig Fabianski kan han ju inte låta spelet gå igång, men som sagt det är en bedömningsfråga.
vad som däremot inte är en bedömningsfråga är att vid indirekta frisparkar såsom frispark vid offside eller hemåtpass är det domarens ansvar att höja armen innan frisparken slås för att informera om att det är en indirekt frispark. Det syns tydligt på repriser att Hansson inte hinner göra detta innan frisparken tas och alltså har han inte förmedlat all information han är skyldig att göra innan frisparken ska slås. Slutasatsen är då att frisparken inte får läggas utan ska gå om. Det är rena regler. Ingen bedömning. Solklar domartavla av en på dekis Hansson. Som sagt ovan så är det fortfarande i första hand Fabianski som bär skulden men ett domarmisstag är det lik förbannat.

Portugisjävel
Filmande, klagande, nersparkande svin är de i Porto. De ägnar hela matchen till att slänga sig till höger och vänster. De beklagar sig över minsta vindpust som går emot dem. De ojar sig efter varenda kroppskontakt och ändå har de över hela laget en solklar strategi som går ut på att sparka ner Cesc Fabregas så fort de får chansen. En kanske smart taktik med Boltontaktiskt vidrig. Stryk ska de ha på Emirates.

Stryk på Emirates? Det leder oss snabbt vidare från dåliga målvakter, domare och fuskande Portospelare till Arsenal som lag. Vi saknar såklart många viktiga spelare men vi kan inte påstå att vi var något vidare bra igår. Rosicky och Nasri gör exakt samma saker, de bör inte spela samtidigt och absolut inte på samma postioner. Ingen av dem går i djupet när Bendtner får bollen. Det går i stå om ingen går i djupled. Vi får hoppas Arshavin kommer tillbaka snart. Till och med Walcott ur form erbjuder ju ett hot i djupled i alla fall. Det är basic fotboll. Spelare som löper i djupled skapar antingen läge för sig själv eller yta åt någon annan. Men löpningar måste ske. Det är grunden i Va-va-voom-fotboll. Utan Fabianskis tavlor och Campbells storlek hade vi antagligen ändå inte vunnit matchen. Det säger också lite om hur vi spelade igår.

Sen Diaby. Jisses så dålig han var igår. Det var den gamle Diaby. Jag tror han hade 4 riktigt bra skottlägen och tog fel beslut i alla. 1 meter utanför straffområdet med läge för högerfoten (vilket är hans bästa fot). Dribblar 2 gubbar och hamnar i trängt läge för vänster. Dumt dumt dumt dumt och orutinerat.

Sen Denilson. Fy fan. Jag hatar verkligen honom nu. Mina vänner sitter och skrattar åt honom som han lunkar omkring på planen. Han är ju som en permobi med bara ett läge. Lunk fram, lunk bak medan alla andra på plan springer förbi honom i båda riktningar. Kass kass kass. In med vad som helst, men aldrig Denilson. Aldrig.

Det är torsdag idag. På lördag är det match och det är allvar nu. Taskigt läge i ligan, alla matcher måste vinnas alltså behöver vi få igång spelet mot Sunderland igen. Vi har taskigt läge i Champions League. Vi behöver prestera hemma för att slå ut Porto. Det är några avgörande veckor vi har framför oss. Januari var galet viktigt med alla storamatcher. Mars blir oerhört viktig för att säsongen ska leva överhuvudtaget.

I det stora hela kan vi ju vara nöjda med att vi är kvar i matchen mot Porto i all fall. 2-1 kan klaras ut med hjälp av Song och Arshavin samt en målvakt som inte kastar in bollar i egen bur. Multitragiskt.

Kom igen nu Arsenal. Ge oss goda nyheter inför helgen Wenger så rycker vi upp oss, gör vårt jobb mot Sunderland och så tittar vi vidare mot framtiden med tillförsikt.

Gunners!!

//swearse

PS. Bara som en skämtsam kommentar till Pippo som brukar kommentera här (tack för det förresten) så skrev du igår att Fabianski inte gjort bort sig innan. Det är ändrat nu :-). DS.

*update* Jag har nu tittat noga på fler reprisbilder från andra målet. Och det blir bara tydligare och tydligare. Hansson ber Fabianski om bollen, vilket gör att han redan där lägger sig i spelrytmen och borde inte tillåta snabb frispark. Handen är uppe klart efter att sparken slås vilket innebär att den är ogiltig, samt att efter noga analys av materialet så tacklar ordagrant faktiskt Hansson bort Campbell så han inte har en möjlighet att försvara. Tattardomare på alla plan. Hansson är en skam för landet. Bara att hoppas att det inte kostar en kvartsfinal.

1 comment:

  1. hahaha ojoj som jag fick äta upp det hemma i soffan bland alla mina gunner älskande polare!

    porto må vara snabba men fan ska han hinna hitta sin position så han har kroppen på rätt sida så han inte tappar in bollen som han gör!

    ReplyDelete