Welcome to

Welcome to

Tuesday, July 27, 2010

Inför FC Neusiedl men mest oro

Idag är det sista matchen på Österrike-turnén och den matchen brukar visa på oerhört tunga ben efter hård hård hård försäsongträning. Dock har man vissa förhoppningar om att spelssystemet ska klarna ännu mer och framförallt så får vi kommentarer av Wenger. Kommentarer som nu borde peka åt att värvningar är på väg. Vi är ca 3 veckor ifrån ligapremiär mot Liverpool och vi har redan nu en desarmerad trupp. Inte på grund av skador utan på grund av turbulent sommar kring Cesc. Ingen vet fortfarande hur han känner och kan vi verkligen ha en kapten som hellre vill spela nån annanstans? Kan vi ha en spelare överhuvudtaget som egentligen vill spela nån annanstans?  Det är oroväckande. Nästa fråga är vem som ska stå i mål? Almunia är för dålig, Fabianski är för dålig, är Chess tillräckligt bra? Eller varför köper vi inte någon? Håller Wenger på att hustla omkring med ett par pyttiga miljoner pund i år igen? Vad är det som säger att försvaret är bättre i år? Absolut ingenting.....

Vi har många frågetecken med lite tid kvar och känslan just nu är att vi står inför en repris. En repris av föregående 5 säsongen utan succéer. Utan framgångar och utan titlar.
Trots att man är glad att det vankas fotboll igen, det är åtminstone min form av terapi då inget annat spelar nån roll utan allt är bortkopplat. Bara Arsenal gäller. Trots detta är man aningen konfunderad över var klubben egentligen är på väg. Vår kapten vill antagligen spela i ett annat lag, främst för att det är hans hemklubb men även för att den är bättre. Wenger går in på sista året av sitt kontrakt och ingen är imponerad över hans senaste meriter. Jo, kanske klubbledningen, som blir rikare och rikare och rikare och inga, inga, inga pengar spenderas för att ge något tillbaka till fansen. Jag tror Wenger har missat en par betydliga delar i poängen med att värva stort och känt. Kanske är den store kända spelaren egentligen inte värd pengarna men samtidigt så visar det truppen och fansen att man menar allvar. Värvar man ett par stora namn varje år så visar man på ambition. Man visar att vi tänker i alla fall försöka, just ju känns det som att Wenger tänker chansa år efter år efter år på att han har hittat guldkornen. På att bollen ska studsa lite rätt och på att nån yngling ska blomma ut och överprestera. Trist för oss supportrar efter som det nästan aldrig sker.

Nåväl. Lite pessimisstiskt idag men det är sånt jag tänker på nu och det är en besvärlig situation.

Njut av fotbollen ikväll. Under match får man njuta, efter match får man fundera.

Gunners!!

//swearse

No comments:

Post a Comment