Welcome to

Welcome to

Saturday, July 3, 2010

Stackars Ghana, flyt Holland

Om man inte tyckte att livet var surt innan i Ghana så gör man det nu. Laget var en ribbträff ifrån att bli historiska. Stackars Asamoah Gyan kommer antagligen aldrig mer att kunna lägga en straff om han ens kommer att spela fotboll. Naturligtvis hade Ghana inte en chans på straffar då Gyan precis bränt en i slutsekunderna. Suarez gjorde en klassisk utespelar-räddning på mållinjen och åkte ut. Men det visade sig vara mycket viktigare än något av hans mål tidigare i turneringen. Det är ett av de få sätt man kan bli hjälte på genom utvisning.

Holland hade flyt mot Brasilien. Brasilien som mot förväntan spelade riktigt bra fotboll och underhållande. Holländarna har tagit sig till semi utan att imponera i någon match och igår fick man ett slumpmål och ett mål på ett individuellt misstag. Fotboll är konstig och obarmhärtigt orättvis ibland. Nu väntar Uruguay för Holland och vägen till final är bokad.

Dagens stora tungviktsderby blir Tyskland mot Argentina där maskin ställs mot finess. Det blir hejdundrande spännande. Eller det kanske det inte blir, men det blir sjukt intressant i alla fall. Det hade dessutom varit roligt att se Spanien mot Argentina då Messis kunskap gällande hur man stoppar Barca-spelet kontra Spaniens Barca-spelares kunskap om hur man stoppar Messi. Vi andra som inte har med saken att göra kanske kan dra en del taktiska slutsatser om Barcelona efter ett sådant möte. Barcelona som fortfarande vill ha Cesc. Som om vi inte visste det.
Rosell säger att de inte tänker tappa huvudet i budgivning på Cesc. Nej, det är helt ok Rosell. Betala bara de 60 miljoner pund han är värd så kan du hålla käften sen. Du behöver varken tappa huvud eller betala överpris. Men betala vad Europas just nu mest produktiva mittfältare som är under ett flerårigt kontrakt med sin nuvarande och bara är 23 år är värd. Och jag kan säga att för vilken spelare som helst i vilket lag som helst i vilken liga som helst är de 3 faktorerna, (Europas mest produktiva, långtidskontrakt, ung), receptet på en svindyr spelare. Så sug på den Rosell.

Annars är det tyst och lungt och fridfullt runt Arsenal. Vilket i många fall hade varit bra men just nu hade vi önskat en storm blivande Arsenal-spelare och en aggressiv Gazidis som förhandlar hårt för att uppnå fansens drömmar. Men så är inte fallet och det är generellt förvånansvärt tyst. Förutom att Hodgson tar över Liverpool såklart. En mycket förnuftig värvning. Antagligen kommer det att göra Liverpool skittråkigt men antagligen också väldigt stabilt och kanske framgångsrikt. Och har man Torres och Gerrard framåt så räcker det långt med att se till att de andra i laget inte släpper in mål. Liverpool är alltid farliga. Det blir svårare och svårare i Premier League. Vi har nu åtminstone 5 lag på europeisk toppnivå i Premier League + Spuds, Villa och Everton i hasorna.

Det blir upp till bevis Wenger........................igen........................eller förresten det var ett tag sedan du bevisade något.

Gunners!!

//swearse

No comments:

Post a Comment