Welcome to

Welcome to

Wednesday, July 28, 2010

Mmmm....vi vann

Visst vann vi och visst var de odugliga och visst var vi nertränade. Men här är mina stora frågetecken:

  • Djorou - säsongen har inte börjat och han är redan skadad. Med tanke på att vi inte har mer än tre backar av hyfsad kvalitet då vi inte vet hur bra Koscielny är så är det inget annat än katastrof. Vi såg igår att ett lag fyllt av busschaufförer och industriarbetare mycket väl kan göra mål på vårt försvar. Inte minst på fasta situationer. Då det är klart att Campbell spelar för Newcastle nästa säsong så är det dags att shoppa loss. Jag hävdar att vi behöver 2 mittbackar. Djorou kommer att gå sönder. Koscielny är en chansning och vi har bara Vermaelen som given. Minst en, helst två nya backar.
  • Rosicky - likadant där. Ska han inte spela den här säsongen heller. Thats it.
  • Wilshere - intressant och duktig, skapade mycket igår men skapar han mot bra motstånd? Och om han inte gör det? Ska vi ha honom på bänken eller låna ut? Wilshere går i djupled, vi behöver en mittfältare som går i djupled.
  • JET - samma som ovan men med ännu mindra chans till spel. Låna ut.
  • Arshavin- Trött och intresserad. Varför? Antagligen för att han är gammal, rutinerad och vet vad som krävs på en försäsong. Men jag tycker han har mycket att bevisa i Arsenal. En bra vår första säsongen men förra gjorde han inte mycket. Upp till bevis Arsha.
  • Rörelse - Som exempel kan jag nämna 35e minuten då Nasri hade boll 10 meter utanför straffområdet. Wilshere gick, Walcott gick, JET gick, Arshavin gick. Nasri fick vända och spela ut till Gibbs. Hade det inte brukat vara så hade jag skyllt på försäsongointresse men vi ser i ligan ofta att Arsenal spelar ut bollar till Clichy eller Sagna för att de i mitten bara håller sina postioner och väntar på att nån annan ska göra jobbet. I gamla dar med Ljungberg, Henry, Bergkamp, Pires, Wiltord osv så spelade vi solidariskt. Det var alltid någon som tog löpningar, alltid någn som förflyttade sig och skapade om inte ett fritt läge så ytan för någon annan. Rörelse är grundstenen i Arsenals Va-va-voom. Utan rörelse gör vi inga mål.
  • Nasri - gör ytterligare en dominant match i "Cesc"-position och har vi tur blommar Nasri ut till en Zidane under året och alla skrattar när Cesc går till Barca för 500 mille. Nu tror jag inte så blir fallet men det är glädjande att se Nasri i den positionen han är bäst att spela på. 
För övrigt är det inte mycket att ta med sig från matchen. Resultatet är ganska ointressant.

Wenger dementerar Cesc-rykten igen på hemsidan och låter vädligt övertygande. Jag tror inte det blir någon flytt för Cesc. Undrar om han tycker det är ok, eller om det är av tvång. Glädjande är att Iniesta i Barcelona verkar ha visst förnuft. Han säger i media att Cesc älskar Arsenals fans, att han repsekterar klubben och att han kommer att handla därefter. Sjysst Iniesta. Första Barca-kille med hjärna den här sommaren. Det är ju precis så det ligger till. Cesc har kontrakt, vill inte Arsenal sälja så får Cesc spela i Arsenal. Jag hoppas bara att Cesc tycker detta är givet också.

Vi får också veta att Bendtner missar säsongsöppningen på grund av skada och att Cesc och Van Persie inte anses tillräckligt utvilade för att spela. Just det är något som irriterar mig. I vilket annat lag låter man sina VM-spelare daltas med på det sättet. Påstå för mig att Barca ställer upp utan Messi, Iniesta, Puyol, Pique, Xavi, Villa, Busqets osv med argumentet att de är trötta efter VM. Fuck off. Låt dem vara ledig om de behöver men ge dem träningsprogram och ställ krav. Vi daltar ofta med våra spelare och uppenbarligen hjälper inte det då vi har misnt lika mycket skador som alla andra. Så sluta dalta och spela alltid bästa laget.

Sådär ja. Ganska sen blogg men det beror på att jag ensam tar hand om en 1-åring nu för tiden. Det ger ytterst lite chans till nyhetskoll och ännu mindre tid till att skriva. Men snart är semestern slut och då kan man börja blogga ifred.

Nu ser vi fram emot mer intressanta matcher i helgen även om själva resultaten där inte heller är direkt relevanta. Men spelet är alltid intressant.

Gunners!!

//swearse

No comments:

Post a Comment