Welcome to

Welcome to

Monday, May 10, 2010

Äntligen St Totteringhams day

Där satt den 4-0 och Tottenham fick stryk vilket innebär att vi hamnar på betryggande 5 poängs avstånf från Spuds. Vem kunde någonsn tro något annat?

Jag tänkte börja dagen med några frågetecken så kan vi fokusera på det postiva sen.

?1. Eduardo inte ens på bänken. Betyder detta att vi sett det siste av Eduardo. Ja, kanske.
?2. Målvakterna. Fabianski blandar och ger precis som Almunia och det blir bara mer och mer tydligt att oron i de bakre leden grundar sig i att man inte kan lita på målisen. Fixa det Wenger.
?3. Arshavin är mycket "one-man-show". Jämför hans första mål med Van Persies 2-0. Glada kramar Walcott och Persie om varandre. Vem gratulerade Arshavin till 1-0? Är han bara "rysk" ego eller vet alla att han spelar nån annanstans till hösten? Vi får veta i sommar. Hans generella kroppsspråk uttrycker inte glädje precis.
?4. Expertkommentatorn. Jag vet inte vad han heter. Men mer anti-Arsenal har jag aldrig varit med om. Eboue kommer ren in i straffområdet. "Dying to dive" skriker kommentatorn ut. Samtidigt som han bestämt hävdar att Fulham skulle haft straff innan. Båda hade varit lika tveksamma. Undrar om han säger så om notoriska filmare som Rooney och Gerrard. Nej, såklart inte. Kalla mig paranoid Arsenal-supporter men det är för många tillfälligheter för att ine vara en kultur att tycka illa om Arsenal. Det sticker i ögonen med fransmän eller hur England?
?5. Wigan borde skämmas. Okej att de klart får stryk av Chelsea men det där ar bara pinsamt. Hade vi varit i Uniteds skor hade vi hatat er i alla framtid. Fruits.
?6. Hur ska vi bedöma det positiva från dagens match. Hur bra var Fulham som egentligen inte ville spela egentligen. Sket de i matchen? Hur svårt är det då att vara grymma?

Positivt och glädjande.
1. Vi spelade bra. Rullade boll, rörde oss, sprang i djupled (Walcott, Van Persie, Arshavin, Nasri, Eboue).
2. Van Persie tillför mer än Bendter i spjutspetsrollen. Han är inte lika bra på huvudet men har så mycket mer spelförståelse att det räcker till att vara ett bättre alternativ. Tyvärr bommar han en del idag men är klart vass. Hur Wenger tänker med Arshavin, Eduardo, Chamakh, Van Persie, Walcott, Nasri, Rosicky, Vela på samma postioner vet jag inte. Förändringar?
3. Nasri. Killen är inte Fabregas. Men har samma pondus i vissa matcher. Hämtar boll, driver spelet, går i djupled, gör sin gubbe. Där har vi mycket mycket god potential.
4. Vela. Han är inte så bra, han är inte säker i Arsenal och han har mycket att bevisa. Men killen har uppenbarligen drivor av talang. Ska vi vänta på den, kommer den eller ska vi ge upp? Ska vi behålla kan han inte fortsätta att vara jet-laggad i 3 veckor efter varje landskamp i alla fall.
5. Diaby var bra som defensiv. Han tacklade, löpte, vann boll. Han blandar verkligen och ger den skranglige fransmannen.

Sammanfattningen är att vi måste vara nöjda. vi kom trea, Tottenham-hotet försvann, vi gjorde fyra mål och spelade som Gunners ska spela. Vi tar det så och ger oss nu in i ett maraton av utvärderingar, spekulationer, frågetecken, VM och försäsong. 

Hörs imorgon. Då ska jag börja.

Gunners!!

//sweares

No comments:

Post a Comment