Welcome to

Welcome to

Tuesday, May 18, 2010

Fabregas

Been down this road before.

Jag vet inte om det är värt att diskutera men det enda egentligen vettiga ryktet som går just nu är Cesc till Barca. Som jag har sagt så många gånger tidigare vet vi ju att det är en tidsfråga innan detta händer. Det kommer att vara en tragedi när det händer men det är nog oundvikligt. Det skulle vara ett stort slag för Arsenal och vi hade fått tänka om helt. Men vi måste också komma ihåg att Cesc har 4 år kvar på sitt kontrakt vilket innebär att Barca kommer att få hosta till rejält för att vi ska släppa honom. Jag tror även att Cesc är medveten om detta och har sett till att om han går ska Arsenal ha betalt. Det är trots allt vi som fostrat honom. Barca upptäckte talangen Fabregas men Arsenal gjorde honom till storspelare.

Att förutse vad som ska hända i år är omöjligt. Samma citat har cirkulerat i olika former i olika medier i över en vecka nu och vad de innebär är det ingen som vet förutom Cesc, Wenger och möjligen Barca. Jag tror också att Cesc största huvudbry är att han vill spela fotboll. Och med Xavi och Iniesta som ikoner och givna i Barca hamnar Cesc på bänken. Frågan är om han nöjer sig med att spela för att avlasta och vid skador.

Hur det än blir kan ingen påstå att Cesc inte gjort allt för klubben. Det som är frustrerande för mig är att om Cescc lämnar har Wenger ägnat tre år då Cesc var som bäst till att spara pengar och betala skulder. Det känns verkligen som ett onödigt slöseri med talang. Det blir en situation av "tänk om vi bara hade värvat bra spelare tillsammans med Cesc".

Den som lever får se och även om Cesc sagt att det ska vara utrett innan VM kommer inte ryktena att dö ut för det utan fortsätta till den timme då fönstret stänger. Så är det alltid och speciellt ett år som detta när det ska väljas president i Barca. Då blir det alltid clown-uttalande från den annars ändå överdrivet frispråkiga klubben. Det stra anmärkningsvärda skillnanden i år från andra år är att Cesc inte dementerat ryktena på Arsenal.com. Det brukar han alltid göra och därför kan det för en gångs skull ligga lite sanning i ryktet....tyvärr.

Gunners!!

//swearse

2 comments:

  1. Vad sägs om ryktet från El Mundo Deportivo då?
    Zlatan går till Arsenal som en del i en bytesaffär mot Cesc.
    Helt ok för mig! :-)
    Det värsta scenariot vore att Zlatan går till Madrid och där, tillsammans med Mourinho, får sitt stora genombrott i spanska ligan.
    Det vore hemskt! och svenska tidningar hade drunknat i Z-artiklar en säsong till.

    ReplyDelete
  2. Skulle aldrig vilja ha Zlatan. Han skulle bara ställa till det och sabba fullständigt för alla inblandade. Att Cesc lämnar får vi acceptera men inte med Zlatan som betalning. Snackar vi Toure som en DEL av betalningen plus 40-50 miljoner Euro så är det intressant.

    ReplyDelete