Welcome to

Welcome to

Thursday, May 27, 2010

Cesc has spoken men vad betyder det?

“I will only say one thing, I have great respect for Arsene Wenger, for Arsenal football club and for the Arsenal fans. Sometimes not even in my house I felt more love than I felt at Arsenal.”
“I had a long conversation with Arsene, it was probably the greatest conversation I’ve had with someone in my life and I respect him so much and I don’t want to say too much about this.”


“He told me to concentrate on my football, he told me to concentrate on the World Cup, he told me to leave it in his hands, he will deal with whatever happens in my future and that’s what I’m doing, just concentrating on football.”


“It’s not up to me anymore and it’s just now about Arsenal and wherever it has to be and that’s it.”
 
Ett sätt att uttrycka sig som inger respekt. Det första vi kan konstatera är att det är inte det vanliga "I belong to Arsenal and have no other plans". Det innebär att det finns en klar risk att han försvinner. Eftersom Cesc lämnar det i Wengers händer kan man antagligen konstatera att Cesc sagt att han kan tänka sig både att stanna och att gå till Barca. Det absolut troliga nu är ju att det handlar om en pengafråga mellan Barca och Arsenal. Visser ligen har Wenger en policy att inte tvinga spelare att stanna men när det gäller en 23-årig mittfältare och kapten handlar det i så fall om att få ordentligt betalt. Allt annat vore ett hån mot oss supportrar. Vi vet att Cesc hyser den största respekten för vår klubb och att han säkert hade spelat nåt år till med glädje om det blev så, om inte annat för att låta Xavi går ner sig litegrann. Kontentan är att Cesc kan tänka sig att lämna nu men under förutsättning att det går rätt till och att Barca betalar priset. vad priset är bestämmer Wenger och Arsenal. Det är det som kallas "spelare under kontrakt" om någon i Barca inte har förstått det vilket de uppenbarligen inte har förstått.
 
Det är egentligen inga nyheter. Cesc uttrycker sig som en respektfull man till skillnad mot de flesta i Barca. Cesc vill till Barca nu eller nån annan gång. Barca kommer att få betala priset. Inget nytt och inget konstigt bara lite mer bekräftat. Det är spklart surt om Cesc lämnar men that´s life and Barca has to pay for it. Vi behöver ju inte pengar så det får vara ett jävligt bra pris. Det sämsta med alltihop är att det kommer inte att vara klart till VM utan vi får dras med dessa rykten hela sommaren. Det är ren avföring för mig.
 
Persie gjorde 2 mål igår mot Mexico och de kan ni se här. Vi får väl hoppas att Cesc eventuella lämnande inte gör att flyttlasset rasar ur Emirates med Persie och Arshavin i spetsen.
 
Så är det. Bit ihop och tilltröstan.
 
Gunners!!
 
//swearse

1 comment:

  1. Jag hoppas och tror att Cesc kommer stanna hos oss, iaf över nästa säsong också. Han verkar vara en mycket tacksam människa som hyser den största respekt för vår klubb. Tycker att han får väldigt mycket skit av fansen. Jag menar; vi behöver ju inte jaga bort honom från klubben. MEN ska han gå till Barca så ka vi fan i mig få riktigt bra betalt. Vi ska ha minst 700 mille för killen.

    /Dave

    ReplyDelete