Welcome to

Welcome to

Friday, May 21, 2010

Okej, nåt annat då

För att ta fokus från nåt annar än Cesc-gate så tänkte jag fundera på om 4-3-3 är det bästa för Arsenal.

Jag har tidigare pratat om att 4-3-3 kräver oerhört intelligenta fotbollsspelare som kan taktiskt vrida formationen, som kan se vad understöd behövs och hur man måste pressa. Jag tror inte Arsenal har de spelarna. Däremot tycker jag att vi har en vädligt väldigt bra stomme för att spela diamant. Alltså 4-1-2-1-2. En startuppställning i höst skulle kunna se ut såhär.

                    Målvakt
Sagna-Mittback-Vermaelen-Clichy
                    Song
          Fabregas     Nasri
                  Arshavin
          Chamakh Van Persie

Nasri kan ersättas med Rosicky eller Diaby. Fabregas, Nasri och Rosicky kan alla spela på den offensiva platsen också. Walcott, Eduardo och Bendtner får slåss om reservplatserna som forwards. Det är en foramtion där Arshavin används mycket mer effektivt. Fabregas är fortfarande täckt av två mer ansvarsfulla mittfältare och framförallt...........i vårt 4-3-3 spel har vi hamnat oerhört mycket på kanterna. Vilket är lönlöst då vi inte kan slå inlägg eller har mer en högst en spelare som kan nicka. Oerhört ineffektivt. eftesrom vi nästan alltid har ca 60 % bollinnehav har ytterbackarna ändå gott om tid för att komma upp i anfallen och skapa bredd. Wenger har i många år envisats med att spela offensiva innermittfältare som yttrar. Exempelvis är varken Arshavin, Nasri, Diaby, Rosicky några ytterspelare men har många gånger spelats där. Nej, Arsenals lag är fullt av kreativa  innermittfältare och denna formation ger samma defensiv som idag genom minst 2 försvarande mittfältare och dessutom kan vi pressa mycket högre med hjälp av 2 forwards. 2 forwards hjälper oss också att få fast bollen offensivt. När vi blir tillbakapressade mot bättre lag så har vår ensamma toppforward ofta blivit övergiven och vi har förlorat boll snabbt. vi har för många spelare som tvingas spela i postioner där de inte trivs. Med den här uppställning har vi en ruggig offensiv men tillräckligt med spelare bakåt.

Vad tycker ni andra?

Gunners!!

//swearse

2 comments:

  1. Tycker den nya formationen låter riktigt spännande, hoppas Wenger läser detta.
    Vore för övrigt skönt om Cesc gick ut och dementerade Barca-ryktena och att Chamakh blir officiellt Arsenal-spelare idag

    ReplyDelete
  2. Swearsy som tränare tjalalala :)

    ReplyDelete