Welcome to

Welcome to

Monday, April 5, 2010

Då var det snart Barca igen

Det är mot lag som Barca man har chansen att bli historisk. Det är mot lag som Barca man kan skaffa sig odödlighet i en klubb. Det är mot lag som Barca man kan bevisa sin storhet som fotbollsspelare och människa. Det är denna inställningen jag hoppas våra pojkar har när de idag åker till Barcelona.

Den här gången har vi absolut inget att förlora. Vi har våra 4 bästa spelare skadade. Vi är nere för räkning.
Barcelona saknar dessuotm sina ordinarie mittbackar, det kanske kan utnyttjas. Att de saknar Zlatan är av mindre värde. De har helt fullgoda ersättare offensivt. Det vi inte lyckades med i London måste fungera i Barcelona. Ska vi kunna hota deras "nya" försvar måste vi ha bollen. Utan boll inget tryck, utan tryck inga chanser, och det är Barca vi möter så har inte vi chanser kommer de att ha det. De spelade ut oss på Emirates genom att spela exakt så som vi önskar att spela. Kan vi göra det på Camp Nou. Kanske inte så bra men vi kan klart visa dem att vi också spelar vårt spel oavsett var vi spelar. Vi ska spela fotboll på Camp Nou också. Inte bara för att vi måste göra mål utan också för att det är det enda spel vi är bra på. Backar vi hem och tror att vi ska anpassa oss efter Barcelona blir det åka av, precis som första halvtimmen på Emirates. Barcelona var hysteriskt bra men vi gjorde å andra sidan precis vad man inte ska göra mot Barca. Vi backade hem, vi gav dem utrymme, vi tog avstånd och skapade marginaler. Då straffar Barca alla lag, inklusive oss.

Med tanke på att Wenger vilade ganska många spelare mot Wolves får vi hoppas att de är friska och heta nu. Nasri får ju oerhört stort ansvar, och även Diaby måste vara mer dominant än på Emirates. Förhoppningsvis löser vi mittbakcsfrågan på ett bra sätt så att vi slipper spela Denilson. Denilson är för långsam och trög både metalt och fysiskt för att göra skada mot Barcelona. Dock har jag ingen patenterad lösning för försvaret. Campbell kommer inte att få det roligt på en stor plan med små kvicka spelare så OM han kan spela är han egentligen inget bra alternativ. Eftersom Wenger valt att inte ha mer täckning än så här på den positionen får han helt enkelt ta ansvar för en vettig lösning.

Om vi ska släppa Barca en stund så kan vi diskutera det faktum att utvisade Wolves-Henry beklagar sig över att arsenal-spelare gnäller och vill ha spelare bestraffade på plan. Tor fan det din jävla nolla. Blir man tacklad på knäna och på hälsenor i 38 matcher i sträck så vädjar man ju till domaren att göra något åt det. Det enda vi vill är att spela fotboll, det enda Wolves vill är att mygla bort tid och spela så lite fotboll som möjligt. Kanske har vi mer heder och ärlighet ett ert jävla dynglag Wolves. Det är med stor sorg jag beklagar att Arsenal inte lyckas piska alla dessa anti-fotboll-lag med massor av mål. Tyvärr blir det bara knappa segrar och det hade varit så skönt att bara köra sönder klubbar som ger hela ligan dåligt rykte.

Det är också lite snack om Wenger och hans framtid. Jag har svårt att se honom lämna men samtidigt måste allt ha ett slut och med tanke på ett pyrande missnöje av att Wengers filosofi inte burit frukt ännu så är det inte omöjligt. Men låt oss fundera på det under sommaren eller inför nästa säsong. Nu fokuserar vi på Barca och på möjligheten att göra något unikt.

Gunners!!

//swearse

No comments:

Post a Comment