Welcome to

Welcome to

Monday, April 26, 2010

Lång väg kvar till Blackburn

Tänkte ägna morgonen åt att klanka ner lite på andra lag. Kan man inte vara glad åt våra insatser kan vi alltid klaga lite på andra för att må bättre.

Vi har nu en exakt vecka kvar till nästa match så då finns det gott om tid att förkovra sig i lite "nästan"-Arsenal-ämnen. Jag såg Burnley-Liverpool igår och såg Pool vinna klart. Återigen kommer det urlöjliga argumentet att Pools säsong kan bli mer lyckad än vår för att de kanske vinner Euro League. Patetiskt. Kommer man 7:a i Premier League och blir utslaget i gruppspelet i Champions League har man inte en lyckad säsong om laget heter Liverpool. Okej, om det viktiga är att vinna något, oavsett vilken titel det är kanske de vill spela i Championshsip (engelska div 1) nästa år eftersom huvudsaken är att vinna. Hahahahahaha. Bara löjligt. De kanske vill spela Gothia Cup också :-) Jag tycker också titlar är viktiga men inte titlar där man spelar final mot Fulham i europaspel. Det kan omöjligt vara en titel värd nån uppmärksamhet. Champions League, Ja, Premier League ja, FA-cup, gärna (skärpning Wenger), Ligacupen, nej (för mycket cuper), Euro League, nej tack, bara ett deltagande i den cupen är ett bevis på misslyckande.

På tal om Liverpool så sa Torres något intressant. Han sa att han inte kan fortsätta att spela många år i England för då blir hans kropp utsliten. Man kan ju antingen håna honom, skratta och säga att han är en vekling. Eller kan man lyssna och konstatera att han inte klagar på att spelet är för tufft i tacklingar och så vidare utan att han säger att spelet är så intesivt och tempot så högt att det sliter hårdare än exempelvis i Spanien där han kommer ifrån. Det är väl ingen nyhet att tempot är högre  England men det som är intressant är att det kanske kan vara en del av bakgrunden till Arsenals skador. Vårt lag är fyllt av spanjorer, fransmän och brasilianare, spelare som är unga och fostrade i teknisk fotboll. De kanske helt enkelt inte pallar trycket i England, de blir skadebenägna pga av den höga kvaliteten. I Italien, Spanien, Tyskland osv är bottenlagen helt värdelösa. De är inte bra i England heller men de är alltid hysteriskt kämpande och intensiteten är extremt hög. Kanske behöver vi lite brittiskt blod i Arsenal som klarar av denna tuffhet vecka in och vecka ut, för uppenbarligen gör vi inte det nu. Nåja, det var bara en tanke.

Chelsea totalkrossade Stoke men det absurda med den matchen är att Kalou tilläts hoppa med sträckta ben och sulorna framåt in i målvakten som bröt armen. Domaren förstår ingenting och godkänner målet. I de flesta yrken hade nog det bedömts som grovt tjänstefel och varit grund för avsked. Horribelt. Och vet ni vad det värsta är? Det är att Kalou blir hyllad i pressen för sitt hattrick. What the fuck. En spelar i Chelsea gör en cp-tackling mot en målvakt, bryter armen på honom och blir hyllad. Sen kallar de oss i Arsenal paranoida när vi får skit i tre månader för en filmning mot Celtic. Media är fan i mig helt jävla uppknullade i England, det finns liksom ingen rimlighet längre. Kalou kunde lika gärna gått in på plan med ett järnrör och slagit av armen på Sörensen, jävulskt galet. Jag tror det är den mest solklara utvisningen sen Zidanes skallning av Materazzi. Skandalöst.

Annars tänker jag inte skriva mer idag. Det finns lite men det är en istid till nästa match så jag avvaktar med det.

Gunners!!

//swearse

3 comments:

  1. Kalou är ju faktiskt först på bollen i den där situationen, och det är Sörensen som sträcker ut sin arm utan chans på bollen (sen in i duellen). Tycker det var korrekt dömt, sen att det blir som det blir är ju en annan sak. Tilläggas bör att det är Sörensens hand som träffas, hur fan kan då hela armen skadas? Stelopererad? :)

    ReplyDelete
  2. När man tacklar med 2 utsträckta ben och sulorna upp ska man visas ut. Oavsett vad man träffar eller vem som är först. Det är ett horribelt sätt att spela fotboll //swearse

    ReplyDelete
  3. Kanon blogg! Keep up the good work. Victoria Concordia Crescit<3

    ReplyDelete