Welcome to

Welcome to

Wednesday, April 21, 2010

Så ska man göra

Jag tittade på Inter-Barcelona igår och tyckte det var en mäktig föreställning. Inte för att jag egentligen uppskattar resultatet utan för att matchen var fantistisk ur den synvinkeln att ett lag som var klart sämre än det andra vann genom att kriga sig till segern.

Jag tillhör den skarar som hellre ser Barca i final men kan inte heller låta bli att småle om det visar sig att Zlatans gamal lag slår ut honom när han bytt klubb bara för att vinna Champions League...........

Barcelona hade och har bättre kvalitet än Inter och var precis lika mycket bättre än Inter än vad de var bättre mot Arsenal. Men skillnaden mellan Arsenal och Inter va att Interspelarna spelade som om de vore Nordkoreanska landslaget med hot om hängning om de inte vann. Hela laget krigade som djur, Milito fick kramp efter 65 minuter som toppforward. Lucio jublade som om han gjort hattrick när han rensade på mållinjen. Med detta sagt kan man jämföra detta med ett håglöst Arsenal som leder med 2-0 mot Wigan och spelarna lunkar omkring på plan som om det inte spelade någon roll. Hade vi haft Inters inställning som de hade mot Chelsea, som de hade mot Barca igår hade vi varit i topp. Varför har vi inte den då? Jo, det skyller jag på Wenger. Hans lugna metodiska arbete och eviga tjat om att han tror på spelarna invaggar dem in nån jävla bomullstrygghet där spelarna tror att inget kan gå fel. Hans "belief" har gått till överdrift och han borde istället säga till spelarna inför Barca att "de är så jävla mycket bättre än vad ni är, så om vi ska vinna så får ni kämpa till fotsulorna blöder, gör ni inte det får ni inte spela i Arsenal". Mot Wigan borde han sagt till Diaby, till Walcott, till Nasri, till flera: "Om vi tappar vår ledning pga din jävla lathet så får du aldrig mer röra en Arsenaltröja". Han borde sagt till Denilson för flera månader sedan att "Om du inte lär dig vad ordet kämpa betyder får du lämna i sommar". Jag är trött på helylle-Arsenal där alla tror och tror och tror men ingen bevisar ett jävla skit.

Vi har kvaliteterna att vara ett riktigt topplag, men vi har inte den mentala styrkan. Om det beror på vår ringa medelålder så borde väl för fan Wenger inse det och i så fall köpa in en hög spelarna som faktiskt förstår vad det innebär att kriga. Skicka ut hela jävla laget på löpläger i lera hela sommaren. Wenger, bevisa för ditt lag att det inte är okej att glida på en räkmacka i någon match oavsett om det är mot Wigan eller mot Barcelona.

Jag gillar inte Inter och jag gillar inte Mourinho men med en sådan inställning kan man bara respektera andra lag och erkänna att de har något vi inte har. Hjärta.

Gunners!!

//swearse

1 comment:

  1. spot on analys! enda spelaren jag kan tänka mig som just nu står och skriker på de andra och läxar upp dom om i vilket lag de spelar är Campbell, bombsäker på att han skäller ut spelare i omklädningsrummet! Vermaelen kmr förhoppningsvis haka på den linjen och bli en ledare med lite stake!

    ReplyDelete