Welcome to

Welcome to

Tuesday, April 6, 2010

Inför Barca

Hej

Idag ska vi spela mot Barca igan. Har vi nån chans i helvetet? Nej, inte egentligen. Vi saknar inte bara vår ryggrad i Gallas, Fabregas och Van Persie. Vi saknar också våra muskler i Song och vår smidighet i Arshavin. Vi är alltså ett lag som i våra bästa stunder med vårt bästa lag borde kunna ge Barca hyfsat motstånd. Nu är vi utan 5 nyckelspelare som är rågivna i startelvan så förväntaningarna är desamma. Ska vi ge upp då? Såklart inte. Det räcker att göra ett mål mer än dom. Sämre lag har slagit Barcelona på Camp Nou. Vad krävs för att vi ska vinna då? Ja, Campbell (om han spelar) måste vara grym. Nasri måste vara grym och Walcott måste göra en riktig toppmatch ingen. Vi behöver lite tur, dvs att Bendtner sätter en chanse eller två. Denilson behöver en elchock i röven så han fattar att vissa springer på en fotbollsplan.

Men framförallt som jag skrev igår måste viljan att bli historisk vinna över rädslan att bli förnedrad. Vi har mer eller mindre ett B-lag som spelar mot Barca. Arsenal har inte en rats ass som man säger i England. Skulle dessa spelar vinna kommer de att bli legendarer inte bara i Arsenal utan som delaktiga i en av de största skrällarna i Champions League någonsin. Är inte det anledning nog att verkligen ta chansen och försöka.

Hur blir laget då? Jo, med tanke på att Song är borta, Gallas är borta och Campbell är tveksam borde det finnas risk för Silvestre men det kan jag ändå inte tänka mig. Det vore verkligen att ta i lite för mycket va?
Nasri kommer spela för Fabregas och Diaby och Denilson (tyvärr) gör honom sällskap.

                    Almunia
Eboue-Campbell-Vermaelen-Clichy
                    Denilson
                 Nasri-Diaby
  Walcott                     Rosicky
                   Bendtner

jag väljer Eboue som vanligt med anledning av att vi behöver mål, det behöver inte Barca. Eboue ger oss större möjligheter till offensiv. Eboue kan mycekt väl hamna till vänster istället och Rosicky eller Walcott på bänken. Vi får se.

Nu gäller det. This is it. Inga krav, bara hopp. Go for it.

Gunners!!

//swearse

1 comment:

  1. Jag var på matchen på Emirates och det kan fan inte beskrivas som annat än en magisk upplevelse. Dels för att Barca spelade som de gjorde i första, Zlatan 2 mål (det är stort även om det är emot Gunners), samt Arsenals enorma comeback! Mkt cred till Theo ska fan ges för han ägde sönder Maxwell (om än att Barca hade slagit av på takten).

    Nyckel till ikväll tror jag därför kommer hänga mkt på Walcott (förutom att försöka få stopp på Barcas trianglar). Kan han löpa åttor runt sin ytterback är mkt vunnet. Men han måste dock orka med det i 90 mins.

    Blir svårt, men jag har bra magkänsla! :)

    ReplyDelete