Welcome to

Welcome to

Wednesday, January 27, 2010

Inför Villa + jag är nog lite synsk

Då var det dags att köra igång vårt tuffa-match-maraton. Först vill jag bara påpeka att jag är lite synsk.

Bendtner, Nasri och Ramsey är tillbaka. Troligen på bänken allihop men ändå. Bendtner måste få en del speltid då han är den mest passande lösningen på våra strikerproblem. Vi kommer inte att köpa och Wenger ger sina anledningar här. Fine. Godtagbra argument. Vi gör flest mål i Premier League utan Van Persie och Bendtner, behöver vi verkligen en ny striker då? Nej, ok. Sedan påpekar han att han hittar inte en spelare som är bättre än de alternativ vi har vilket för tillfället är Eduardo, Bendtner och Arshavin, även om Arsha inte egentligen är en striker. Ok. Som sagt, det är många godtagbara argument. Det är svårt att bevisa motsatsen men vi som ser matcherna ser ju också att vi ofta ha problem att få fast bollen eftersom vi inte har någon target. Vi kommer runt på kanter men har ingen att slå inlägg på. Vi har inget konkret hot i mitten vilket gör att backar och försvarande mittfält kan fokusera på våra andra offensiva krafter. Men men....vi dömer dig i maj Wenger........

Nu är det dock dags för Villa borta. En riktigt tuff match ska vi vara medvetna om och de flesta hade tyckt att oavgjort var ok. Nu är läget ett annat. Vi har United, Chelsea och Liverpool kvar och vi tar nog ärligt inte alla de poängen. Därför behöver vi 3 ikväll för att verkligen vara med. Naturligtvis är ingenting kört hur det än går men vi kan nog säga att fyra raka förluster inte gör att titelracet blir något för oss i alla fall. Viktigast är egentligen United och Chelsea eftersom vi har lite avstånd till dem men Villa och Liverpool är kanske våra främsta möjligheter. Det är svårt och lite nervigt ett par veckor nu.

Åter till Villa. De har Young och Downing på kanterna med Heskey och Agbonlahor på topp och Petrov tillsammans med Milner i mitten. En stabil backlinje på det så har man ett bra lag. Det enda som ibland gör Villa lättare än tex Bolton är att de spelar fotboll och anfaller. På så sätt kan vi anfalla utan att 10 spelare försvarar och i vissa matcher gör det att Villa blir enkla. Vi får hoppas att det är en sådan kväll ikväll.

laget är inte helt enkelt att ta ut. Wenger har sagt att Nasri och Bendtner är på bänken. Det borde innebära att Walcott eller Ramsey spelar. Antingen spelar vi Rosicky i mitten och Walcott till höger, eller spelar vi Rosicky till höger och Ramsey i mitten. För det kan väl ändå inte bli mer av Eastmond? Denilson och Fabregas spelar ju nästan säkert så jag tror det blir såhär:

                    Almunia
Sagna-Gallas-Vermaelen-Clichy
                    Denilson
           Fabregas     Ramsey
Rosicky                         Arshavin
                    Eduardo

Sen hoppas jag på minst en halvtimme för Bendtner, beroende på hur det går men ändå. Får vi tillbaka Diaby och Song till United ser vi ganska starka ut inför perioden. Man kan väl säga att det är bara Van Persie som saknas egentligen om detta inträffar.

Gunners!!

//swearse   

No comments:

Post a Comment