Welcome to

Welcome to

Thursday, January 14, 2010

Torsdagssnack

Vi rör oss mer och mer stadigt mot matchsnack igen.

Vissa nyheter gör gällande att Wilshere ska till Twente. Det har jag svårt att tro eftersom Wenger heslt vill se Wilshere i ett Premier League lag eller i Championship. Tyvärr inte Twente och Mclaren.

Viader fortsätter Campbell hysterien och anmärkningsvärt är att inget ännu är klart men att Arsenal.com pepprar sin sida med intervjuer från Sol. Av den höga kvantitet att man inte kan tänka sig något annat än att det är klart. Läser man artiklarna så finns en hel del goda citat från den gode Sol som ändå tyder på en god inställning inför uppdraget:

"If it all comes off, I have got to repay that faith and whenever I play I need to contribute and help out. It's a long season and there are big games coming up."

"I think Arsène Wenger is now looking at a little bit of experience to push the lads through. But the main thing is if everything goes well with the contract negotiations, every time I play and get the chance, I want to show what I can do."

Han inser alltså att han inte är betraktad som något annat än back-up och att hans erfarenhet kanske är hans viktigaste roll i laget.

"Sometimes when you go away you realise what a top club Arsenal is. Slowly but surely everyone moves on but sometimes you move away and you re-think things."

Säg det till Flamini och Hleb. Hoppas de har det bra på bänken och i tyska medelmåttor.

Så i korta drag verkar han ha bilden klar för sig. Får han spela så är det på bekostnad av nån annan som måste vila eller är skadad. Han främsta uppgift är kansek istället att vara närvarande och visa för de yngre var det egentligen krävs för att ta titlar. Hur man gör för att ladda om var 3:e dag för att spela för sin överlevnad. Det ska också bli oerhört intressant att se vem av Campbell och Silvestre som får spela. personligen hade det varit oerhört roligt om Silvestre blev 4:e back.

Andra goda nyheter är att Cesc och eventuellt Clichy är tillbaka i truppen. Traore har inte precis rosat marknaden så vår ordinarie väsnterback skulle vara ett lyft. Likaså verkar Bendtner och Denilson snart var i spel igen vilket börjar få vårt läge att ljusna. Dock inga som helst nyheter kring Walcott som nu varit borta i princip hela säsongen. Man kan ju se det så här. Bendtner har varit borta länge, Van Persie kommer inte tillbaka och walcott är borta. Det är 3 spelare som eventuellt är startspelare allihop. Det borde vara tilltcäkligt för att Wenger ska inse att vi behöver en offensiv kraft i transferförnstret. Vilket leder mig vidare in på mina konspirationsteorier:

Mysterie 1: Varför har Wenger redan hållt presskonferens inför Bolton. den borde i vanlig ordning hållits imorgon eller på lördag. Varför redan onsdag? Ska Wenger ut och resa, träffa en annan klubb och spelare kanske?

Mysterie 2: Varför i hela friden publiceras det så frekvent nyheter på Arsenal.com om Campbell. Jag får det till 7 artiklar de senaste 2 dagarna. Och spelaren är inte ens klar för klubben. Det är verkligen inte likt Arsenal.com att basunera ut skvallerhistorier kring spelare som inte ens är klara. Det luktar rökridå lång väg:

Resultat: Wenger kan inte hålla presskonferens eftersom han ska förhandla på annat håll, samtidigt använder man sin officiella hemsida för att inga rykten ska ta fäste om andra spelare och man håller drevet upptagna med Campbell-storyn. Jag är som vanligt antagligen helt fel ute men man kan väl få hoppas lite grann så här i vintertider. 

Det är också lockande att göra narr av MoneyBaWhore och hans intervju i fel klubbtröja. Men med tanke på faktiskt tragiska händelser avstår jag respektfullt.

Kamerun förlorade igår sin första match i Afrikanska mästerskapen. Ett visst hopp väcks för att få hem Song tidigare än förväntat men samtidigt vill vi inte ha hem en deprimerad spelare med känslan av att ha svikit sitt land. Det har fallit fel ut tidigare. läs: Arshavin.

Ok. Hoppas min teori faller på plats och att vi laddar för fullt för 3 poäng i helgen.

Gunners!!

//swearse

1 comment:

  1. Underbara konspirationsteorier=)
    Hoppas verkligen dom stämmer. Det ligger en hel del i det du säger. Ska bli spännande att se hur det kommer. Jag hoppas du har rätt=)

    /Dave

    ReplyDelete