Welcome to

Welcome to

Sunday, January 3, 2010

Inför West Ham

Då var det dags för FA-cupen och West Ham borta. En match som skulle kunna vålla bekymmer för vilket lag som helst. Nu har West Ham en besvärlig situtation med mycket skador och mycket ekonomiska bekymmer. Ungefär som vi alltså minus ekonomin. Detta skulle av princip innebära att vi har ett stort övertag. De saknar nyckelspelare, vi saknar nyckelspelare alltså vinner vi ändå. Men nja.......vi ska ju dessutom vila en hög med trötta, lite skadade, kan eventuellt bli skadade spelare så man bör ju utifrån det anta att inte Arshavin, Gallas eller Vermaelen spelar. Jag tror inte heller att Nasri eller Sagna spelar. Vi har ingen täckning för Sagna nu när Eboue är i Afrika, kanske Gilbert spelar. Kanske.

Det skulle innebära en Carling-cup uppställning mer eller mindre i de bakre leden. Eastmond spelade ju mot Portsmouth vilket skulle kunna vara en hint om att han ska ha någon funktion i dagens match. Kanske som högerback. Jag får chansa på det.

Dagens lag:

                        Fabianski
Eastmond-Senderos-Silvestre-Traore
                          Song
               Ramsey       Merida
Rosicky                                  Vela
                        Eduardo

Det jag mest är tveksam till är Merida. Han skulle kunna spela Diaby eller Rosicky eller Eastmond. Det är svårt att välja.

Det är en oerhört viktig match för klubben. Det kanske inte ritkigt känns så men vi behöver en vinnarmentalitet i Arsenal, vi behöver undvika besvikelser och vi behöver vara kvar i FA-cupen.

För övrigt hade väl drömmen varit idag att Wenger kliver upp på podiet efter matchen och ska diskutera en övertygande 4-0 seger för Arsenal. Plötsligt stiger Dzeko, Flamini och en jätte till mittback in och Wenger säger. Merry Christmas. Men nä....så blir det nog inte.

Flamini vill jag egentligen av princip inte ha tillbaka. Jag har också principer. En spelare som lämnar oss gratis för pengar i en annan klubb ska av princip ratas men Flamini skulle kunna komma lika billigt tillbaka och han är inte en dålig spelare. Om än korkad. Han och Hleb måste vara lite pantade. Att få förtroende av Wenger är inte samma sak som att gå in i en omöjlig startelva i Barca eller ta sig in en  ultrakonservativ elva i Milan.

Vi börjar med West Ham.

Gunners!!

//swearse

No comments:

Post a Comment