Welcome to

Welcome to

Tuesday, March 30, 2010

Dagen före dopparedan

Idag finns inte riktigt så mycket att tala om. Det vilar en form av spänning över Arsenal som man nästan kan ta på. Alla är förväntasfulla, alla undrar hur det ska gå. Alla undrar om vilka som ska spela, är Cesc hel? Presskonferensen kommer inte förrän i eftermiddag så vi får vänta och se, jag tror ändå det är tveksamt om vi får ett definitivt besked på Cesc. Jag tror Wenger vill mörka lite där, men faktum kvarstår att Cesc har ett "severe bruised knee" vilket man i många fall faktiskt kan spela med. Det är inte skönt men borde gå.

Här finns en oerhört intressant "intervju" med en Barca-supporter som ger en klar bild på hur de tänker sig matchen och kring Barca överhuvudtaget. Kontentan är att de ser sig som bättre och de är bättre. Vi slår i underläge och det är gött.

Kan vi bli förnedrade? Ja, om vi inte får tag på Messi och Campbell visar sig vara för dålig kan det bli obehagligt.

Kan vi vinna? Ja, om vi får tag i bollen direkt och Barca märker att de inte får låna boll. Då blir de oroliga och plöstligt kan vi ta dem.

Vad ska vi vara oroliga för? Jo, om Wenger väljer att vara försiktig, dvs att sätta Eboue som högerytter och ge Arshavin defensiva uppdrag så erbjuder vi Barca att sätta tryck på oss. Vi måste våga dominera matchen. Missförstå mig inte. Clichy behöver hjälp mot Messi men inte av Arshavin. Vi behöver våga och visa att tappar ni våra offensiva spelare straffar vi er. Alves tycker inte det är roligt att försvara, det ska vi tvinga honom till. Vi ska också vara oroliga för Campbell, han är inte så kvick i fötterna så Messi får Vermaelen, Song och Clichy fokusera på. Vilket utlämnar Campbell nästan ensam mot Zlatan. En duell som Zlatan vinner, därför msåte Campbell vara så het att han nickar, bryter, snor eller va fan han vill, bara han ser till att bollen inte hamnar på fötterna på Zlatan.

Vad är viktigt? Hålla bollen inom laget, Song måste göra sin bästa match någonsin, Clichy måste ha Roadrunner-skorna på, Campbell måste överträffa sig själv, Almunia behöver rädda ett skott eller två, och framförallt......vi måste få tag på bollen på mittfältet. Om Xavi får dirigera i lugn och ro vinner vi inte matchen. Dock kan inte Song hjälpa till med det. Han kommer att vara upptagen med att jobba från kant till kan och ge understöd till ytterbackar eller täcka upp för Veramelen. Nej, Diaby måste vara en finne i röven hos Xavi.

Jag vet ärligt talat inte riktigt vad jag ska skriva mer. Den här matchen är viktig på så många plan att jag är helt tom. Världens 2 mest postivt spelande lag ska mötas och dessutom är det ett lag som min kanske närmsta vän supportar. Ni förstår innebörden. Jag står inför ett stup av förväntningar, jag står inför glamour eller misär. Den ultimata skräcken är såklart att vi ska bli överkörda a la Bayern och det hade varit plågsamt. Mycket mycket plågsamt. Men man får vara försiktigt hoppfull. För 4 år sedan var vi nära att slå Barca med 10 spelare. Vi kan göra det igen. Imorgon ska bloggen pumpas med positivism.

Gunners!!

//swearse

No comments:

Post a Comment