Welcome to

Welcome to

Sunday, March 14, 2010

Tillåt mig säga.....puh

Det är svårt att se gårdagen som helt positiv. de 3 poängen är strålande och vi ska vara glada att vi har ett Gunners som äntligen tror att man kan vnna hela matchen och att vi börja avgöra matcher i slutminuterna a la United. Det är styrka det.

Det var nära ögat. Jävligt nära ögat skulle jag vilja säga. Konstigt nog så blir inte Arshavin lika hårt kritiserad som Bendtner men det ska absolut sägas att ryssen missade minst 3 givna mål igår och det är inte acceptabelt för en spelare av hans kaliber. Nu är ryssen inte lika "untouchable" i sitt eget huvud som dansken är så Arshavin kommer att sitta hemma idag väl medveten om att hans insats var under all kritik. Han gjorde ett noll, fine, men han borde gjort åtminstone 3 igår. Bendtner missade såklart något bra lägen också men det har han alltid gjort. Däremot har vi fått lite till Arshas killer instinct och igår kan man ifrågasätta den.

Vi vann i alla fall om än inte övertygande. Det var lite synd, jag hade känslan av att det skulle gå finfint efter 1-0 tidigt men en offside-springade Hesselink som föll som ett korthus fick en billig straff och vips så var det match igen. Boatengs utvisning var inte mycket att säga om. Han kan ju inte vara helt nöjd efter att bli utvisad för att han petat Bendtner i näsan och tacklat ner Sagna. Det är inte en tränares favortutvisning precis. Men som vanligt när ett lag för en spelare utvisad idigt blir matchen inte lättare att vinna utan bara mer stängd och motstånadaren fokuserar istället 100 % på försvar. I vilket fall som helst, straffen var aldrig straff eftersom det var offside, å andra sidan borde vi vunnit ändå och vi hade lite tur med domarn mot Porto så det får vi ta. Man måste erkänna för sig själv att det var vår egen ineffektivitet som gjorde matchen till en rysare igår, inget domslut.

Tyvärr var Nasri inte lika helt igår vilket man kan förstå. det är svårt att göra toppmatch på toppmatch i han läge. Diaby har tyvärr landat in lite i sitt gamla jag. Många dåliga beslut, dribblar vid konstiga tillfällen och passar vid konstiga tillfällen. Jag tror verkligen att Diaby mår bättre med att ha Fabregas vid sin sida. Se och lär Diaby.

Walcotts form är onekligen ganska god nu. Han gjrde stor stor skillnad när han kom in. Även om jag trodde och tyckte att Wenger borde tagit ut Sagna och spelat Eboue på högerbacken för att vara offensiva. Vet inte rktigt hur han tänkte där. I alla fall så var Walcott bra och som jag tjatat om nu länge. Han erbjuder ett helt annat djupledsspel och det skapar oerhört mycket bekymmer för försvaren. Mer Walcott nu när formen är på gång.

Vi ska abslout vara nöjda med att vi fick 3 poäng igår. Det gör att vi är med och det gör att vi hela tiden skapar utrymme bakåt. Nu är det en vecka mellan matcherna ett tag och det ger oss möjligheten att vila upp spelare, få tillbaka spelare och alltid spela det lag som för tillfället är bäst utan att behöva tänka på onsdagsmatcher eller liknande.

Nu ser vi framåt.

Gunners!!

//swearse

2 comments:

  1. Inget om Denilson idag, inte var han väl bra?

    ReplyDelete
  2. Hej

    Nej, det var han inte. Lämnade ofta försvaret blottade. Titta tex redan i 3e minuten. Campbell hamnar övergiven en mot en medan Denilson lunkar en meter bakom och tittar på. En förnuftig spelare skulle gett understöd och vips hade vi varit 2 mot 1 och risken för för insläppt mål minimeras. En defensiv mittfältares grundläggande uppgifter. Det förstår inte Denilson för han är dum eller lat. Välj själv :-)

    //swearse

    ReplyDelete