Welcome to

Welcome to

Saturday, March 6, 2010

Inför Burnley

Då var det dags för match. Burnley hemma. Kassaskåpssäkra 3 poäng, alla dagar i veckan. Eller? Som Wenger sa senast igår. Det finns inga lätta matcher i Premier League. Framförallt inte mot lag som slåss för sin överlevnad och där en poäng kan skilja mellan Championship och Premier League. Det är bara så kallade cup-games kvar. Matcher där båda lagen är medvetna om att poängen är avgörande för säsongens betyg. Det är alltid tuffa matcher.

Med tanke på att Campbell inte spelar och inte Gallas heller kommer vi att få se Silvestre idag. Och troligtvis Denilson. Så risken är stor att Burnley ändå har lite möjligheter att påverka oss negativt. Mittbackspositionen har jag ingen lösning på men Denilson har jag redan räknat bort. Ett mittfält med Diaby, Fabregas och Nasri är kanske en aning offensivt. Men med tanke på att det är Burnley hemma vi möter är väl en offensiv uppställning inte mer än man kan utgå ifrån. Ett toktaggat Arsenal (pga Ramsey) utan en renodlad defensiv mittfältare borde ändå lätt klara av ett Burnley ur form. Det är mitt förslag.

Arshavin är ju också tillbaka och det ska bli intressant att så honom ha en riktig targetplayer (Bendtner) med sig. Jag tror det kan vara en nyckel till framgång även för den lille ryssen. Enda svårigheten med dagens uppställning tycker jag är högerkanten. Man kan misstänka att Rosicky ska få den, men även att Walcott och Eboue är aktuella. Jag skulle nog välja Walcott med tanke på att både Arshavin och Rosicky möter boll och då blir det inget djupledsspel. Eboue ska spela, men han ska spela högerback. Rosicky skulle även kunna spela istället för Nasri så mitt val är Walle Balle.

Laget då alltså:

                   Almunia
Eboue-Silvestre-Vermaelen-Clichy
                   Diaby
               Cesc-Nasri
    Walcott              Arshavin
                Bendtner

Ett offensivt lag som kanske är en aning obalanserat. Men med tanke på motståndet bör det räcka till seger ändå. Min rädsla är dock stor för att Wenger väljer Denilson och att han väljer att spela Nasri och Arshavin på kanterna vilket kan göra oss en aning lättlästa och omständiga i anfallet. Man ser ofta matcher där alla tre (Arsha, Cesc och Nasri) cirkulerar utanför straffområdet och vill ha boll. Då kan motståndarbackarn stå med ansiktet uppåt och ha stenkoll på allt som händer. Så fort vi löper in bakom som Walcott gör, som Diaby gör och som Eboue gör för backarna försvar med ryggen vänd mot spelet. Då gör vi mycket lättare mål. Basic football. Detta vet naturligtvis Wenger och antagligen försöker han få Arsha och Nasri att gå på djupet. Men det är svårt att ändra spelares grundläggande spelsätt.

I vilket fall som helst slår vi ju Burnley om vi gör en ok match. Vid ok vinner vi knappt, gör vi en bra match kan vi slå dem klart. Gör vi en dålig match borde vi ta en 3:a ändå men då vet man aldrig.

Gunners!!

//swearse

No comments:

Post a Comment