Welcome to

Welcome to

Sunday, March 7, 2010

Yes, men de var nära ögat

3 goa poäng till och det var bara en liten klantig Vokes ifrån att vi gick om United. Men med tanke på Bendtner kanske inte vi ska beklaga oss över klantiga avslut precis. Det är helt sanslöst vad han missar lägen emellanåt. Precis som jag skrev igår och i förrgår var det ett dumt beslut att spela med både Silvestre och Denilson. Denilson är konstant felplacerad och kompenserar inte detta med fart precis. Silvestre är bara dålig, bara dålig och 1-1 är helt hans fel. så vi hade tur igår. Bendtners missar i kombination med Denilson och Silvestre höll på att göra om en klar 3-0-seger till en katastrofal 1-1. Med tanke på det ska vi vara nöjda. Naturligtvis ligger ansvaret för detta på Wenger. Han envisas med att tro på Denilson, han envisas med att förvänta sig att Silvestre kan ha nåt att göra med Arsenal FC. Och även om jag inte har något emot Bendtner kunde vi haft en bättre spelare där om Wenger fått tummarna ur röven i januari.

Nu ska vi dock vara jävligt nöjda med 3 poäng och att vi verkligen är med. Ju fler 3-poängare vi tar ju närmre toppen kommer vi och framförallt vi kan snart sluta titta bakåt. Och det hade varit skönt om inget annat.

Klart oroväckande är ju Fabregas och hans hamstring-skada. Han såg ju sådär skadad ut så förhoppningsvis är han tillbaka vädligt snabbt. Förhoppningsvis på tisdag annars ökar risken kraftigt för att CL-äventyret är över för i år. VI kan så klart slå Porto hemma utan Cesc men det är en försvagning. Jag hoppas de tog av honom just av den anledningen. Att han ska kunna spela mot Porto.

Anmärkningsvärt igår tyckte jag vara att inhopparna Eduardo och Arshavin såg sega ut. Framförallt Eduardo hade oerhört tunga löpsteg. Undrar om han värmde upp för hårt :-), nej men konstigt ut såg det.

För en gångs skull lyssnade jag på försnacket på Canal plus igår och det var både innehållsrikt och underhållande. Fjällström tog ställning och tyckte att 6 månaders avstängning var rimlig på Shawcross och också att tacklingen på Walcott i första halvlek igår var just en sån tackling som går så fel ibland. Visst, killen tog bollen, men bara för att Walcott klev undan och utan tvivel med dobbarna före. Ut med skiten. Fjällström menar precis som vi andra att det är tron att det är ok att använda sparka på Arsenal-taktiken. Och det är det tills FA gör något.

Walcott som för övrigt tystade sina kritiker rejält och gjorde en fantastiskt bra match igår. Utan honom hade vi inte vunnit. Nasri var för övrigt också riktigt bra som innermittfältare och är ett fullgott alternativ där. Bra bra. Ut med Denilson bara.

I vilket fall som helst norpade vi åt oss 3 poäng och det är det enda som räknas från nu och till maj. Viktigt viktigt.

Vila resten av dagen och så får vi nyheter om Cesc imorgon.

Gunners!!

//swearse  

3 comments:

  1. Jag ställde mig upp och applåderade när Fjällström sa att det ska vara likvärdig avstängning om man ser till hur länge offrat/spelaren är skadad

    ReplyDelete
  2. Håller med. Skönt att åtminstone en svensk expert vågar säga precis det alla vet men inte vågar säga förrän det händer nån "viktig".

    ReplyDelete
  3. Angående Denilson så spelar han enbart p.g.a skador och avstängningar, det kan du inte lasta Wenger för.

    Silvestre är tragisk. Det är bara så. och det tror jag alla fotbollssupportrar kan skriva under på!

    Bra blogg! keep it up :D

    ReplyDelete