Welcome to

Welcome to

Wednesday, March 31, 2010

Inför Barcelona

Då var der dags. Bara känslan av att skriva "Inför Barca" ger mig lite rysningar. Men det är med god tillförsikt jag skriver dagens blogg.

Vi mötte dom 2006 och då var vi väldigt väldigt nära att slå dom med en man mindre. Vi kommer som du inte lägga oss på rygg utan vi kommer att anända deras egna medicin mot dom. En backlinje med offensiva yttrar, ett mittfält på tre med 2 spelande och en defensiv. 3 forwards där yttrarna gärna skär in i banan. Detta skulle kunna vara den exakta beskrivningen på båda lagen.Vi spelar samma spel, på samma sätt men vårt spel har aldrig burit frukt. Det har sanneligen Barcas spel gjort. Ikväll får vi se hur det blir när samma spelsätt möts.

Jag är hoppfull. Barcelona är ovana att möta lag som är så offensiva mot dom. Jag hoppas vi kan pressa upp tempot mot dom. Det går snabbare i Premier League, det vittnar alla spelare som spelat i de båda ligorna. Utnyttja farten, spela snabbt, gå på snabbt, låt det gå undan och chocka Barca. Låt dem vara trötta efter 25 minuter och känna att de inte hinner med. Va-va-voom så fort som det bara kan gå. Pressa hårt och engelskt utan boll, spela snabbt och fartfyllt a la Arsenal med boll. Låt Xavi jaga sig trött. Spela Eboue som högerback så Maxwell ser att han inte har chansen att gå upp. Låt Arshavin reta upp Alves så sitter han snart i omklädningsrummet. Låt inte Messi få bollen. Klistra fast Clichy på ryggen på honom. Låt inte ens en boll gå fram. Hylla Henry så fort han får bollen så han tvingas springa runt med dåligt samvete hela kvällen. Låt Vermealen och Campbell/Gallas terrorisera Zlatan så han inte kommer någonstans. Låt han sura till och börja skälla. Låt Nasri och Cesc snurra runt Keita och Toure så de inte vet vem som spelar var och vem de ska fånga upp. Slå bollar i höjden till Bendtner så han får vinna några dueller. En Bendtner med tokhybris ska inte underskattas. Snurra, vänd, spela, kriga och chocka Barca. Det tror jag är det enda som gäller.

Nyheterna om laget är att Cesc kanske inte spelar, det får vi inte veta förrän efter uppvärming antagligen och att Gallas! kanske spelar. Har man mörkat Gallas skada för att han ska vara hel mot Barca? Nja, tveksamt. Killen har ju inte spelat match på 2 månader, ska vi verkligen sätta in honom mot Xavi, Zlatan, Henry och Messi. Mycket tveksamt. Men jag tror Wenger spelar honom om han är frisk.

Här är mitt lag:

               Almunia (sorry)
Eboue-Gallas-Vermaelen-Clichy
                  Song
             Cesc-Diaby
      Nasri                Arsha
                Bendtner

Spelar inte Cesc spelar Walcott, Rosicky eller Eboue till höger istället. Så kan det bli.

Kom igen nu Gunners!! Spela ert spel, stolt, tryggt och med glädje. Va-va-voom. Vi har chansen att sänka en jätteelefant. Ingen förväntar sig det, ingen tror på oss. Ta chansen att vinna det ingen tror vi ska vinna. Förlorar vi så går det som planerat. Vi har inget att förlora. Det är bara att köra, fullt ut. Tänk er tanken. Under många år har alla sagt, ni spelar fint men Barca är bättre. Ja, kanske. Men ikväll kan vi ändra på det, annars är allt bara som vanligt ändå.

GUNNERS!!

//swearse

2 comments:

  1. Otroligt svårt att tippa matchen idag, men jag tror ändå Barca har bättre känsla i laget efter de senaste matcherna.
    Om vi nu inte vinner så hoppas jag ändå på fotbollspropaganda av högsta klass!

    Ska vi säga 3-3 för att hålla det spännande? ;-)

    ReplyDelete
  2. Härligt inspirerande blogginlägg idag swearse=)
    Är riktigt nervös inför matchen och försöker hålla förväntningarna nere ifall vi skulle få pisk, men samtidigt är vi Arsenal och kan slå alla lag. Jobbar tyvärr ikväll och missar med säkerhet första halvlek:(, men oj vad min mobil ska gå varm av alla rapporter jag kommer få från matchen.
    Kom igen nu Arsenal och visa vart skåpet ska stå, vi vet att ni kan!!

    //Dave

    ReplyDelete