Welcome to

Welcome to

Sunday, March 28, 2010

En rejäl pungspark för titeln

Okej. Den här bloggen kommer att se ut så här. Först några bortförklaringar sedan en kapning av laget och sist små förhoppningar om framtiden. Välj själv om du vill läsa eller inte.

Först vill jag påpeka att det är svårt att spela fotboll på en kohage mot ett lag som spelar icingfotboll. Det helt enkelt ganska knepgit att luckra upp ett lag när det inte går att passa bollen. Sedan att Howard Webb har som personligt mission att sabba för Arsenal är ju nåt annat som kan försvåra saker och ting.

Nu kommer kapningarna i oändlighet.
En stor anledningen till att vi antagligen inte vinner ligan i år är som jag nämnt innan Almunia och Denilson. Denilson tappar så mycket boll och är så felplacerad som defensiv mittfältare att det är helt horribelt. Helt horribelt. Och sen Almunia. Visst han tog en straff mot West Ham osv men dessa ständigt återkommande idiotingripanden är oförlåtliga. Igår skulle alla målvakter jag känner till stå upp och fånga bollen. Almunia lutar sig bakåt och tippar in bollen i eget mål. Är han dum i huvudet eller?

Detta grundar sig naturligtvis i Wengers övertro på spelare som aldrig riktigt övertygat. Denna naiva syn på hans egna mannar är vårt fall. Wengers envisa attityd och oförmåga att acceptera givna brister kostar oss ligasegern i år och i framtiden om inget ändras. Vad ska Walcott göra i VM?, varför spelar vi en skitdålig brasilianare som defensiv mittfältare, varför står en spansk div 2-målvakt i Arsenal FC?, varför måste vi förlita oss på en 35?-årig återkommande veteran som mittback? Inte för att Campbell är dålig men vi ska inte behöva ha det såhär.

Laget som sådant gör för övrigt en riktig plattmatch. Fabragas var en skugga av sitt forna jag och man anar att Barca-matchen låg över honom. En match som han nu mycket väl kan missa av den anledningen att han envisades med att spela vidare. Hade man bytt ut en iskall och halvskadad Cesc i paus och satt in en hel och het Nasri direkt hade vi vunnit matchen igår.

Det ska ju sägas att utan en individuell prestation av Nasri hade vi aldrig gjort något mål igår. Vi skapar ju nästan ingenting. Sedan ska ju Arshavin ha kritik för att han inte avgör matchen. Vi vet av erfarenhet att 1-0 är riskabelt. Då kan man inte missa från 2 meter, man kan inte tro att vi ska lira passar till mållinjen. Inte med 1-0. Spela snyggt vid 2 eller 3-0. Men vid 1-0 är det bara att dunka in bollen.

Nu lite positivt om än frågande.

Ligaracet är inte över. Vid har 4 poäng upp till United men eftesom deras målskillnad är mycket bättre kan man räkna att vi behöver ta 5 poäng. Det är inte omöjligt men dock inte heller troligt. Om United ska tappa så mycket poäng innebär det antagligen förlust mot Chelsea och då får vi jaga dem istället. Nej det är inte över men det ser plötsligt svårt ut. Mycket svårare än tidigare och kanske främst för att B´ham inte var en av de svåraste matcherna vi hade kvar utan de kommer nu. Som vanligt går Arsenal in i en kritisk vecka då säsongen på söndag kan vara mer eller mindre över. Förlust mot Barca och tapp i helgen och allt är över. Klarar man denna pressen i år? Tidigare har man inte gjort det. Är pingsparken mot B´ham en väckarklocka inför Barca eller är det en anledningen att misströsta? Vi har gott om tid att prata Barcelona så det börjar vi med imorgon, men idag behöver vi fundera på vad som går fel allt som oftast när det väl gäller för Arsenal.

Imorgon får vi börja hoppas igen men idag är det tugnt.

Gunners!!

//swearse

No comments:

Post a Comment