Welcome to

Welcome to

Saturday, March 13, 2010

Inför Hull

Då var det dags för uppe-i-norr-match igen. Det innebär kyla och tuffhet mot oss. Att stå emot det fysiska spelet är upp till oss och domare. Man kan egentligen inte klaga på att lag spelar på det viset mot oss. Ska man ta en eller tre poäng av Arsenal så ska man spela fysiskt och hårt. Det är upp till domarna och i ett senare led FA att stävja vad som är ok eller inte. Men framförallt är det upp till Arsenal att hantera det. Man ser aldrig Chelsea eller United vika ner sig mot fysiska lag och det är Arsenal eget fel att man nu möter detta problem. Genom åren har det visat sig att just Arsenal kan besegras genom att stoppa vårt flow, vårt tempo och genom att få oss att oroa oss för benpiporna mer än att spela fotboll.

Det positiva är att vi numer klarar av att hantera detta bättre och bättre och snart kanske motståndarna behöver byta strategi igen och våra skador kan minska lite.

Idag är det i alla fall dags för Hull och det är ju bra seger som gäller. Men Hull har häng på lagen ovanför strecken och kommer inte vika ner sig. Speciellt mot Arsenal. Möten som sedan Fabregas-spottade-på-oss-incidenten varit ganska infekterade oavsett vad Wenger sa på presskonferensen. Jag hoppas verkligen Fabregas klär sig i skinnjacka och går in på planen efter slutsignal och firar en 3-0 seger till Arsenal. Det hade varit priceless.

Jag tycker dagens lag är givet men tyärr kommer jag och Wenger inte att vara överens. Jag utgår från att Wenger kommer att spela Denilson vilket jag av princip är emot. Jag måste dock erkänna att mittfältet utan Ramsey, Rosicky, Fabregas, Song och Merida blir svårt att formera utan Denilson. Men Rosicky spelar kanske och då kan han ta en av platserna.

Så mitt lag är:

                      Almunia
Eboue-Campbell-Vermaelen-Clichy
                        Diaby
                 Nasri-Rosicky
   Walcott                        Arshavin
                     Bendtner

Men vi kommer att spela:

                     Almunia
Eboue-Silvestre-Vermaeln-Clichy
                     Denilson
                 Nasri-Diaby
Walcott                       Arshavin
                   Bendtner

Det laget gör mig en aning orolig. Denilson och Silvestre som kombination för att förhindra centrala attacker känns oroväckande på alla tänkbara vis. Jag hoppas att vi har så pass mycket boll att vi slipper oroa oss, men 3 mål upp är minumum för att jag ska känna mig trygg med dessa herrar på plan.

Det är i vilket fall bara 3 poäng som gäller. Borde Chelsea och United har ganska lätta matcher men man vet aldrig.

Vinn, vinn, vinn och gör mycket mål. Det är dagens recept.

Och förresten, jag glömde ju igår att påpeka att Real Madrid kan söka sig någon annanstans. för Wenger stannar åtminstone nästa säsong ut.

Gunners!!

//swearse

No comments:

Post a Comment