Welcome to

Welcome to

Monday, March 1, 2010

Ramsey´s skada

Eftersom det är 6 dagar kvar till match har vi gott om tid att förkovra och snöa in på diskussionen kring Ramsey´s skada. Redan är det uppdelat i 2 läger. Ett läger som beklagar sig över att Wenger menar att tackling var avsiktlig och att det inte finns något fog för det och att Shawcross är en fin kille. Sen finns det ett läger som menar att spelsättet som Stoke använder sig av leder till dessa skador och att det är oundvikligt och därör indirekt avsiktligt. Jag tillhör såklart läger 2. Först för att argumentera mot läger 1 kan man ju börja med att säga att Wenger aldrig påstått att Shawcross sparkade benet av Ramsey med mening men att han medvetet går in fult i tacklingen och det råder det ju inget tvivel om. Det är ju just den taktik Stoke har kommit överens om att använda redan innan matchen. Och det är där problemet ligger. Det avsiktliga i frågan handlar om att lag tillåts tro att det är okej och korrekt att bemöta Arsenal och andra spelskickliga lag genom att försöka tackla dom av banan.Graham Poll, den gamle domarräven, menar precis som jag att incidenten inte är en olycka eftersom man medvetet har som taktik att tackla på gränsen och gärna över den om man kommer undan med det. Det är som att medvetet köra för fort och utan bälte och sen mena att det var bara otur att nån skadade sig. Nej, det var en medveten handling som kunde förhindrats om man följde reglerna. Så enkelt är det. Det är stor skillnad på att medvetet bryta mot reglerna och att medvetet skada någon men de som bryter mot reglerna måste vara införstådda med riskerna i det. Riskerna för spelarna som utför tacklingarna är ju endast eventuell avstängning men riskerna för FA och Premier League sträcker sig längre än så. Premier League kan förvandlas från en attrativ liga till en busliga där ingen vill spela.Förhoppningsvis tar domarkåren mod till sig och stänger av Shawcross på lång tid och tar tag i problemet med att engelska lag tror att man kan och ska spela rugby mot andra bättre lag för att på så sätt klara sig undan förlust. Fortsätter den trenden kommer talangfulla spelare se bilderna från England och istället välja Spanien eller Italien och Premier League kommer att ersätta fotbollslirare men långtsparkande rugbyspelare. Strax efter det dör intresset för engelsk fotboll och såvar sagan slut.

I grund och botten är det för mig i alla fall obegripligt hur man kan försvara en sådan handling. Gallas blev uthängd som en mördare efter en halvful tackling mot Bolton. Eduardo var en landsförvisad filmare efter att han filmat mot Celtic, något som Rooney och Gerrard gör vecka ut och vecka in. Men att sparka sönder 19-åriga talanger, det är något man måste ha förståelse för i England. England är ibland en mycket pinsam del av vår värld. Man kan tolka oss Arsenalsupportrar som paranoida men det är enkelt. Har man inte ett par framgångsrika engelska landslagsspelare i truppen så ligger man illa till i medias värld. Det är fakta. Just nu är det vi i Arsenal som är utsatta.

För Ramsey´s egen skull har jag läst rapporter om allt från 6 månader till 12 månader och det är naturligtvis svårt att sia om. Han har tydligen ett par operationer kvar att göra och man vet aldrig säkert. Det sägs att brottet är bättre än Eduardos eftersom det kom högre upp från ankeln och att det därför kan läka snabbare och starkare. Får väl hoppas att en vältränad 19-åring som Ramsey har gott läkkött och kan vara tillbaka i träning nån gång under hösten.

Gunners!!

//swearse

1 comment: